Manchester United ziet kloof groeien na struikelpartij tegen promovendus

Reacties

Premier League-promovendus Wolverhampton Wanderers heeft voor een verrassing gezorgd door Manchester United op het eigen Old Trafford op een gelijkspel te houden. Burnley gaf de laatste plaats in de competitie tegelijkertijd uit handen.

Manchester United ziet kloof groeien na struikelpartij tegen promovendus
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Voorafgaand aan de wedstrijd was er al een mooi moment: Sir Alex Ferguson zat voor het eerst sinds zijn ernstige gezondheidsproblemen als toeschouwer op de tribune van Old Trafford (zie video onder). De iconische ex-manager van The Red Devils werd begin mei getroffen door een hersenbloeding en lag vier dagen op de intensive care. Eind juli liet hij via een video-boodschap al weten aan de beterende hand te zijn en snel weer naar Old Trafford te zullen komen, dat was dus zaterdagmiddag het geval.

Vanaf de tribune zag de Schot hoe Manchester United halverwege op voorsprong stond. Paul Pogba legde de bal net buiten het strafschopgebied met een subtiele voetbeweging klaar voor Fred, die met een schuiver vervolgens de 1-0 liet aantekenen. Een paar minuten na de pauze stond het echter alweer gelijk, toen João Moutinho het Portugees getinte Wolves (Moutinho speelde samen met vier landgenoten in de ploeg van de eveneens Portugese manager Nuno Espirito Santo ) met een prachtige knal op 1-1 zette.

Het elftal van de geplaagde José Mourinho ging in het restant van de wedstrijd uiteraard op jacht naar de zege, om zo wederom bijzonder pijnlijk puntenverlies te voorkomen, maar slaagde niet in die missie. Zodoende heeft ManU na zes wedstrijden pas tien punten verzameld, goed voor niet meer dan een plekje in de middenmoot. De achterstand op de foutloze koploper Liverpool is al acht punten, Chelsea heeft een wedstrijd minder en vijf punten meer, terwijl stadgenoot Manchester City nu al zes punten meer heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Burnley
Burnley
4 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

De thuisploeg van manager Sean Dyche was vorig seizoen een van de grote verrassingen in de Premier League, het veroverde zelfs een Europees ticket, maar is dit seizoen een heel stuk minder florissant begonnen. Naast de Europa League-uitschakeling door Olympiakos stond Burnley tot zaterdagmiddag met één punt uit vijf duels onderaan, de thuiszege op The Cherries was dan ook bijzonder welkom.

Met Nathan Aké negentig minuten binnen de lijnen hield Bournemouth het bijna tot de rust droog, maar daarna ging het in rap tempo mis. Matej Vydra luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt, twee minuten later verdubbelde Aaron Lennon de voorsprong. Het was voor de aanvaller - die de afgelopen maanden vooral in het nieuws kwam vanwege zijn mentale problemen - zijn eerste competitiegoal sinds maart 2015, toen nog namens Everton.

Na rust maakte Burnley het allemaal nog een stuk pijnlijker voor Aké en co. Met twee goals in de slotfase bepaalde de na een uur ingevallen Ashley Barnes de eindstand op 4-0.

Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Door de zege van Burnley en het eigen puntenverlies is Newcastle nu een van de drie nieuwe hekkensluiters van de Premier League. De beste en meeste kansen waren in de eerste helft voor de thuisploeg van basisspeler Patrick van Aanholt, ook na rust was Crystal Palace de bovenliggende partij. Gescoord werd er echter niet, waardoor Newcastle nog altijd wacht op de eerste overwinning.

Leicester City
Leicester City
3 - 1
Huddersfield Town
Huddersfield Town

Op bezoek bij de landskampioen van 2016 kwam de ploeg van Rajiv van La Parra (die negentig minuten meedeed) en Terence Kongolo (na zeventig minuten gewisseld) vroeg op voorsprong. Ex-PSV'er Mathias 'Zanka' Jørgensen schoot van dichtbij raak. Dat smetje had Leicester nog voor de pauze weggepoetst: Kelechi Iheanacho kreeg de bal op de counter mee van Jamie Vardy en rondde koeltjes af.

Na rust zorgde James Maddison met een schitterende vrije trap zelfs voor de voorsprong en maakte Vardy het karwei af. Huddersfield is een van de drie ploegen die met twee uit zes onderaan staan. Newcastle heeft een beter doelsaldo en staat dus achttiende, Cardiff City heeft exact hetzelfde doelgemiddelde en deelt de laatste plaats nu dus met Huddersfield.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Burnley
38
11
7
20
45-68
-23
40
16
Southampton
38
9
12
17
45-65
-20
39
17
Brighton & Hove Albion
38
9
9
20
35-60
-25
36
18
Cardiff City
38
10
4
24
34-69
-35
34
19
Fulham
38
7
5
26
34-81
-47
26
20
Huddersfield Town
38
3
7
28
22-76
-54
16
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.