Manchester United zet Mourinho op straat

Reacties

José Mourinho is niet langer de manager van Manchester United. De Engelse topclub laat dinsdagochtend weten dat de Portugees per direct is vertrokken. United meldt zelf dus niet expliciet dat Mourinho is ontslagen, maar Engelse media melden dat The Special One inderdaad op straat is gezet door de clubleiding.

Manchester United zet Mourinho op straat

Het ontslag van Mourinho hing al een tijdje in de lucht. Eigenlijk ging het al mis tussen de clubleiding en de Portugees voor het seizoen goed en wel begonnen was. Mourinho wilde een nieuwe centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen en gaf de namen van onder anderen Jérôme Boateng, Diego Godín, Harry Maguire en Toby Alderweireld door. Geen van deze spelers werd gehaald en de directie gaf aan de door Mourinho aangedragen verdedigers niet als versterkingen te zien.

Ondertussen escaleerde de ruzie tussen Mourinho en sterspeler Paul Pogba. De Fransman was vice-aanvoerder, maar die rol werd hem afgenomen door de trainer en op het trainingsveld werd er onder het oog van het journaille een robbertje uitgevochten. Dat in combinatie met de teleurstellende resultaten in de Premier League, waarin United zondag nog met 3-1 verloor van Liverpool en momenteel zesde staat, heeft nu tot een vroegtijdig afscheid van Mourinho geleid.

De 55-jarige Mourinho werd medio 2016 aangesteld als opvolger van Louis van Gaal bij Manchester United. In zijn eerste seizoen werd United teleurstellend zesde, maar won het wel de Europa League en de League Cup. Vorig seizoen volgde de tweede plaats. Voor die prestatie werd Mourinho eerder dit jaar nog beloond met een nieuw contract tot medio 2020. Desondanks komt er nu een einde aan de samenwerking. United laat weten dat het van plan is een interim-manager aan te stellen voor de rest van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mourinho heeft het een half jaar lang over zichzelf afgeroepen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.