Manchester United wacht beladen duel: 'Ik geloof in mensen'

Reacties

Het Europa League-duel tussen Partizan Belgrado en Manchester United, in de groep van AZ, zal donderdagavond niet alleen vanwege sportieve redenen scherp in de gaten worden gehouden door de UEFA. Harry Maguire heeft goede hoop op een avond zonder problemen vanaf de tribunes.

Manchester United wacht beladen duel: 'Ik geloof in mensen'
© Pro Shots

Maguire stond eerder deze maand op het veld bij Bulgarije - Engeland (0-6), een interland die werd ontsierd door racistische incidenten. Het duel moest twee keer worden stilgelegd en de Engelse internationals wisten niet wat zij meemaakten. De president van de Bulgaarse voetbalbond Borislav Mihaylov nam ontslag en ook bondscoach Krasimir Balakov, die eerst nog had beweerd dat er niets aan de hand was geweest maar daar later op terugkwam, vertrok.

Naast Maguire deed ook Marcus Rashford mee tegen Bulgarije en de eerste uitwedstrijd van het duo sinds die ontmoeting in Sofia, is donderdagavond bij Partizan. Deze club moest zijn laatste twee Europese thuisduels zonder supporters afwerken, omdat een deel van de aanhang zich eerder schuldig had gemaakt aan racisme. Het thuisduel met AZ werd door Partizan gespeeld in een stadion met 22.000 kinderen op de tribunes.

Tegen United zijn de fans dus weer welkom. Maguire rekent erop dat zij zich zullen gedragen: 'De wedstrijd in Sofia werd gespeeld in een misselijkmakende sfeer en zoiets wil ik niet weer meemaken', zei de verdediger. 'We vertrouwen erop dat de UEFA alle richtlijnen zal volgen en kijken vol positiviteit uit naar de wedstrijd. Ik weet zeker dat er een geweldige sfeer zal zijn in het stadion.'

Ole Gunnar Solskjaer vertelde dat de spelers na de wedstrijd van Engeland in Bulgarije bepaalde instructies hebben gekregen. 'Maar ik geloof in mensen en weet zeker dat het allemaal goed zal gaan. Wij gaan proberen de fans stil te houden door goed te voetballen', zei de coach. Zijn collega, Partizan-coach Savo Milosevic, hoopt dat de wedstrijd tegen United "een feest voor het voetbal" zal worden.

'We kennen onze supporters, we weten van het belang van deze wedstrijd en we zijn bekend met de problemen uit het verleden', zei Milosevic. 'Maar tegen United wordt het een voetbalfeest, dus ik verwacht wat dat betreft geen problemen. We weten ook allemaal hoe belangrijk de fans voor ons kunnen zijn. Ik verwacht dat ze ons op een zo'n goed mogelijke manier zullen steunen.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.