Manchester United treft Ajax-beul AS Roma, ook Arsenal en Villarreal door

Reacties

Ajax-beul AS Roma neemt het in de halve finale van de Europa League op tegen Manchester United, dat met invaller Donny van de Beek wederom afrekende met Granada. De andere halve eindstrijd gaat tussen Arsenal (dat zich overtuigend herstelde van de matige heenwedstrijd) en Villarreal.

Manchester United treft Ajax-beul AS Roma, ook Arsenal en Villarreal door
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Granada
Granada

Het heenduel in Spanje was vorige week al geëindigd in een 0-2 zege voor Manchester United. Domper op die feestvreugde was het feit dat Harry Maguire, Luke Shaw én Scott McTominay in dat duel geel kregen, en dus geschorst waren voor de return van donderdagavond. Hoewel er met laatstgenoemde dus een middenvelder ontbrak, moest Van de Beek (zoals zo vaak dit seizoen) op de bank beginnen van manager Ole Gunnar Solskjaer.

Voorin waren er wél basisplaatsen voor Edinson Cavani en Mason Greenwood, die afgelopen weekend samen goed waren voor de 1-3 competitiezege bij Tottenham Hotspur. Ook donderdagavond was de Uruguayaanse goalgetter belangrijk, hij nam vroeg de openingsgoal voor zijn rekening. Al na vijf minuten ramde Cavani de bal op de volley binnen voor 1-0, waarmee hij aan alle onzekerheid een einde maakte, voor zover die er na vorige week nog was.

Dat was ook de ruststand, waarna Van de Beek (die in Granada maar vijf minuutjes mocht meedoen) halverwege binnen de lijnen kwam voor Paul Pogba. De ex-Ajacied kon zich in de tweede helft niet onderscheiden. In de slotminuut werd het uiteindelijk nog wel 2-0, door een eigen goal van Jesús Vallejo.

Zodoende staat Man United in de halve finale, en maakt het dus nog altijd kans op de Europa League-eindzege. In 2017 won de ploeg het toernooi voor het eerst, door in de finale met 2-0 te winnen van Ajax. De halve eindstrijd van dit seizoen had een herhaling van dat duel kunnen worden, maar de Amsterdammers werden uitgeschakeld door AS Roma.

Slavia Praag
Slavia Praag
0 - 4
Arsenal
Arsenal

The Gunners stelden in het thuisduel zwaar teleur door met 1-1 gelijk te spelen. De woede was na afloop groot, zeker ook omdat Slavia Praag pas in blessuretijd de gelijkmaker maakte. Ook bij clubicoon Martin Keown zorgde de remise voor behoorlijk wat frustratie. De Londenaren moesten dus aan de bak en deden dat ook, zeer overtuigend. Zonder spits Pierre-Emerick Aubameyang (die onlangs malaria heeft opgelopen) maakte Arsenal al in het eerste halfuur gehakt van de thuisploeg.

De vroege 0-1 van Emile Smith Rowe werd nog afgekeurd, maar in de achttiende minuut telde de openingstreffer van Nicolas Pépé wél. Daarmee was het hek van de dam: zes minuten later stond het plotseling 0-3. Bukayo Saka werd neergelegd in de zestien en Alexandre Lacazette benutte de toegekende penalty. Dat was een volgende opsteker voor de Fransman, die afgelopen weekend al twee keer scoorde tegen Sheffield United. Na een heerlijke actie schoot Saka zelf de derde treffer binnen.

Bij de Tsjechen ontbrak Ondréj Kúdela overigens. De verdediger kreeg woensdag een schorsing van tien duels aan zijn broek omdat hij zich eerder in dit Europa League-toernooi schuldig maakte aan racisme richting Rangers FC-middenvelder Glen Kamara. Zonder hem stond Slavia dus al vroeg voor een mission impossible, diep in de tweede helft gaf Lacazette de zege met zijn tweede van de avond nóg meer glans.

Villarreal
Villarreal
2 - 1
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Villarreal stond er voorafgaand aan de return uitstekend voor. De Spanjaarden wonnen vorige week met 0-1 in Kroatië en stonden na die wedstrijd dus al met anderhalf been in de halve eindstrijd. Ook in het thuisduel (dat onder leiding stond van de deze week zéér veelbesproken scheidsrechter Danny Makkelie) had Villarreal geen enkele moeite met Dinamo Zagreb.

Tien minuten voor rust tikte Paco Alcácer de bal van dichtbij binnen, waarna de spits een paar minuten later ook dicht bij de 2-0 was. Zijn schot werd echter gestopt, maar in de rebound was Gerard Moreno wél trefzeker. De bezoekers waren in de achtste finale nog te sterk voor Tottenham Hotspur, maar konden tegen de huidige nummer zeven van La Liga lange tijd geen vuist maken.

Pas in het laatste kwartier wist Mislav Orsic de eer te redden, maar dat was uiteraard veel te laat voor Dinamo Zagreb. En dus neemt Villarreal het in de halve finale op tegen Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.