Manchester United schrapt grootverdiener Alexis van de loonlijst

Reacties

Internazionale neemt Alexis Sánchez definitief over van Manchester United. Algemeen directeur Giuseppe Marotta liet voor aanvang van het Europa League-duel met Getafe weten dat alles rond is en dat Inter de deal donderdag via de officiële clubkanalen wereldkundig zal maken.

Manchester United schrapt grootverdiener Alexis van de loonlijst
© Pro Shots

De Italiaanse media maakten maandag al melding van de op handen zijnde transfer en hadden het bij het juiste eind. 'Hij is onofficieel van ons. Morgenochtend maken we het officieel', zei Moratta tegen Sky Italia. 'Alexis is volledig van Inter, we hebben een contract met hem voor drie seizoenen. We geloven in hem en dat hij een belangrijke speler kan zijn voor deze groep. We zijn erg blij met het afronden van deze transfer.'

De 31-jarige Alexis levert naar verluidt flink in voor zijn transfer, aangezien Inter het astronomische salaris dat de aanvaller opstreek bij United onmogelijk kon evenaren. Alexis zou bij United zo'n vijftien miljoen euro per jaar opstrijken. Maandag beweerde La Gazzetta dello Sport dat de Chileen ermee heeft ingestemd om zijn United-jaarsalaris te verdelen over drie seizoenen, wat betekent dat hij dus vijf miljoen euro per jaar gaat verdienen in Milaan.

Alexis, die tegen Getafe inviel, heeft tot dusver dertig wedstrijden voor Inter gespeeld. Daarin scoorde hij viermaal en leverde hij tien assists. Bij United kwam hij in 45 wedstrijden niet verder dan vijf doelpunten. Na Achraf Hakimi (Real Madrid) is Alexis de tweede grote aankoop van Inter voor het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.