Manchester United heeft zaterdag afgerekend met Watford in de Premier League. Daarmee is de droomstart van de ploeg van Daryl Janmaat ten einde.

Watford
1 - 2
Manchester United

Watford verraste door in de eerste vier speelrondes telkens te winnen, met de zege op Tottenham Hotspur voor de interlandperiode als kers op de taart. Man Utd leed juist al twee nederlagen, waardoor de druk op manager José Mourinho na een bewogen voorbereiding opnieuw was toegenomen.

Het elftal van de Portugees nam redelijk snel het heft in handen tegen The Hornets, al kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Troy Deeney haalde na een kwartier hard uit, maar doelman David de Gea redde uitstekend. United werd in die fase juist sterker en zette Watford onder aanvoering van Alexis Sánchez onder druk. De Chileense aanvaller maakte een wegens buitenspel afgekeurde goal en dwong doelman Ben Foster na een half uur tot een redding met een hard schot.

Chris Smalling viert zijn knappe doelpunt.

In de 35ste minuut was het wel raak. Een voorzet van Ashley Young werd van richting veranderd en Romelu Lukaku liep de bal met zijn buik binnen: 0-1. Drie minuten later verdubbelde United de score al. Marouane Fellaini kopte een ingestudeerde corner terug op Chris Smalling, die de bal met de borst controleerde en met links raak volleerde. United had de wedstrijd vlak voor rust zelfs al kunnen beslissen. Paul Pogba stuitte echter op Foster na een perfecte voorzet van Sánchez.

Ook na rust waren er aanvankelijk weinig zorgen voor de bezoekers. Maar in minuut 65 maakte Watford onverwacht de aansluitingstreffer. Andre Gray stond helemaal vrij en schoot op aangeven van Abdoulaye Doucouré binnen. Daardoor was het geloof terug bij de ploeg van Javi Gracia, die Kiko Femenia in de 72ste minuut in het veld bracht voor Janmaat.

Het leverde een open slotfase op, waarin United overeind bleef en dreigend was in de omschakeling. Watford zette aan en kreeg na een rode kaart voor Nemanja Matic een enorme kans via Christian Kabasele, maar De Gea behoedde zijn ploeg voor puntenverlies.

Watford staat door de nederlaag onder Chelsea, Liverpool en Manchester City op de vierde plaats in de Premier League. Manchester United stijgt naar plaats acht en heeft negen punten.