Manchester United levert wanprestatie op frustrerende avond voor Van de Beek

Manchester United is op bezoek bij Young Boys zeer teleurstellend begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Aaron Wan-Bissaka kreeg al na 34 minuten een rode kaart, waarna de Engelsen hun voorsprong verspeelden en diep in blessuretijd zelfs nog onderuit gingen. Donny van de Beek deed bij United alleen in de eerste helft mee.

BSC Young Boys
2 - 1
Manchester United

Van de Beek zat in zijn eerste seizoen bij United vaker op de bank dan dat hij op het veld stond en ook in dit voetbaljaar kwam de middenvelder nog nauwelijks aan spelen toe. Dinsdag kreeg hij echter een basisplaats tegen Young Boys en mocht hij zich laten zien. Een glansrol zat er niet in: halverwege haalde manager Ole Gunnar Solskjaer de Nederlander alweer naar de kant.

Deze wissel had alles te maken met de tussenstand (1-0 voorsprong, door een treffer van Cristiano Ronaldo) en het feit dat United al met tien man stond. Wan-Bissaka werd na een ruim een halfuur weggestuurd met een directe rode kaart, wegens een nare overtreding op Christopher Martins. De United-back ging vol op de enkel van zijn tegenstander staan en kon inrukken.

Young Boys rook bloed en kreeg in het restant van de eerste helft nog twee goede kansen op de gelijkmaker. Solskjaer koos daarom voor het tweede bedrijf voor meer defensieve zekerheid en bracht Raphaël Varane in de ploeg voor Van de Beek. Voor de Nederlander werd het zo dus toch weer een frustrerende avond. De middenvelder speelde zijn 38ste wedstrijd voor United, maar staat op een gemiddelde van slechts veertig minuten per duel.

Met Varane in het elftal ging United niet beter spelen. Young Boys bleef de aanval zoeken en kreeg de gelijkmaker waar het recht op had, gemaakt door Moumi Ngamaleu. Hij kwam bij een van richting veranderde voorzet vanaf rechts voor uitgerekend Varane en tikte binnen.

1-1 leek ook de eindstand te gaan worden, maar vlak voor het einde van de wedstrijd pakte Young Boys toch nog de volle buit. Invaller Jesse Lingard verstuurde een te korte terugspeelbal en dat werd afgestraft door Jordan Siebatcheu. Voor de bezoekers was dat ook wel de verdiende loon: United leverde een wanprestatie in Zwitserland en moet na de eerste speelronde direct in de achtervolging.