'Manchester United-leiding laat Mourinho in de steek'

Reacties

Manchester United heeft niet eens moeite gedaan om een paar van José Mourinho's transferdoelwitten binnen te halen. Dat schrijft The Guardian. Vice-voorzitter Ed Woodward zou allerminst onder de indruk zijn geweest van het wensenlijstje van The Special One.

'Manchester United-leiding laat Mourinho in de steek'

Mourinho is in de voorbije weken duidelijk geweest: hij heeft maanden geleden een lijst met vijf potentiële versterkingen ingeleverd bij Ed Woodward. En het halen van een nieuwe centrumverdediger had prioriteit voor hem, zeker in de laatste weken van de transferperiode.

Volgens bronnen binnen de club werd het enthousiasme van Mourinho over Harry Maguire bijvoorbeeld niet gedeeld door Woodward. De club heeft Leicester City wel benaderd voor de Engels international, maar haakte direct af toen een soortgelijk bedrag als bij de transfer van Virgil van Dijk naar Liverpool werd genoemd (78,8 miljoen euro). Volgens de United-leiding is Maguire bovendien niet aanzienlijk beter dan de centrumverdedigers die Mourinho al tot zijn beschikking heeft, namelijk Phil Jones, Chris Smalling, Eric Bailly, Victor Lindelöf en Marcos Rojo.

Verder werd United de laatste maanden volop in verband gebracht met Toby Alderweireld. De Belg leek op weg naar de uitgang bij Tottenham Hotspur nadat hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt na contractperikelen. Volgens The Guardian is er deze zomer maar één keer contact geweest tussen Woodward en Daniel Levy, de voorzitter van Tottenham Hotspur. Levy belde Woodward om navraag te doen naar twee United-spelers, onder wie Anthony Martial. Naar Alderweireld is niet direct geïnformeerd.

Ook over Martial zijn Woodward en Mourinho het niet eens. De manager wil de Franse reserve-aanvaller best laten gaan en is daar achter de schermen duidelijk over geweest. De bestuurder wil Martial echter maar wat graag op Old Trafford houden en ziet toekomst in de 22-jarige aanvaller die in 2015 nog voor minstens zestig miljoen euro is gehaald (bedrag kan door bonussen oplopen tot tachtig miljoen euro).

Leugens
Mourinho liet donderdag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Leicester City (vrijdag, 21.00 uur) zijn frustratie over het transferbeleid weer blijken. Bovendien is de Portugees klaar met wat hij noemt 'leugens van de media'. Zo wordt er volop geschreven over de moeizame verstandhouding tussen de coach en een groot deel van de selectie. 'Ik waardeer mijn spelers en werk graag met ze. Een verzinsel dat duizend keer herhaald wordt, is nog steeds een verzinsel. Ik weet welke woorden jullie van mij willen horen, maar in november of december hebben jullie die woorden niet meer nodig. Dan zien jullie wie de kandidaten zijn voor Premier League-winst. Op dit moment zijn woorden niet belangrijk. Laten we gaan voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.