Manchester United laat van zich horen na wild gerucht over Ronaldo

Reacties

Manchester United heeft zich genoodzaakt gevoeld om te reageren op het gerucht dat er wordt gedacht aan het ontbinden van het contract van Cristiano Ronaldo. Volgens een woordvoerder van de Engelse topclub is daar niets van waar en is het standpunt van United 'onveranderd'.

Manchester United laat van zich horen na wild gerucht over Ronaldo
© Pro Shots

De 37-jarige Ronaldo ligt nog voor een jaar vast bij United, maar zou willen vertrekken nu de gevallen grootmacht dit seizoen niet in de Champions League speelt. De start onder Erik ten Hag geeft ook weinig hoop op betere tijden. De eerste twee competitiewedstrijden werden verloren, van Brighton & Hove Albion en Brentford, en United staat momenteel onderaan in de Premier League.

Ronaldo ligt onder een vergrootglas. De Portugees viel tegen Brighton in en had tegen Brentford een basisplaats, maar hij kon het verschil niet maken. Na afloop van de 4-0 veegpartij bij Brentford liep Ronaldo Ten Hag voorbij zonder contact te maken met de manager, applaudisseerde hij niet richting het publiek en leek hij te discussiëren met assistent-trainer Steve McClaren.

The Times meldde zondagmiddag dat Ronaldo in toenemende mate zorgt voor frustraties bij 'de technische staf van Erik ten Hag en spelers binnen de ploeg'. 'Belangrijke personen vragen zich af of het het waard is om Ronaldo te behouden. Zijn gedrag zou de sfeer op trainingscomplex Carrington aantasten. Een bron beschrijft de aanvaller als een 'walking bad mood'', schreef de krant. Sky Sports vulde even later aan dat er werd gedacht aan contractontbinding.

Maar van dat laatste is volgens United dus in ieder geval niets waar. Een woordvoerder heeft aan Sky Sports laten weten dat er wat de club betreft geen sprake zal zijn van een zomers afscheid. Dat gaat dan over een mogelijke contractontbinding, maar óók over een mogelijke transfer. 'Het standpunt van de club is niet veranderd', aldus de zegsman.

'Erik ten Hag is zich rot geschrokken bij Manchester United'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.