Manchester United heft schorsing Greenwood nog niet op

Mason Greenwood keert voorlopig nog niet terug op het trainingsveld bij Manchester United. De club wil eerst zelf onderzoek doen, voordat het de schorsing van de 21-jarige aanvaller eventueel opheft.

Manchester United heft schorsing Greenwood nog niet op
© Pro Shots

Donderdag werd bekend dat de beschuldigingen van mishandeling en verkrachting tegen Greenwood zijn ingetrokken. De Engelsman kwam sinds vorig jaar niet meer in actie voor United, nadat er bij de politie aangifte was gedaan en hij werd gearresteerd. Nu de aanklacht is ingetrokken, is de vraag of de enkelvoudig international van Engeland ook weer in actie kan komen voor United.

De club vindt het nog te vroeg om daarover een besluit te nemen. 'Manchester United heeft kennisgenomen van de beslissing van de openbaar aanklager om alle aanklachten tegen Mason Geenwood te laten vallen. De club zal nu zijn eigen onderzoek doen, voordat de volgende stappen worden bepaald.' Greenwood zal hangende dat onderzoek voorlopig nog geschorst blijven.

Greenwood heeft zelf ook gereageerd met een statement. 'Ik ben opgelucht dat ik deze kwestie achter me kan laten en ik wil mijn familie, geliefden en vrienden bedanken voor hun steun.' Verder wenst de aanvaller, die in januari vorig jaar zijn laatste wedstrijd speelde voor Manchester United, geen commentaar te geven. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United