Manchester United geeft gas bij en stuurt De Jong-delegatie op pad

Reacties

De selectie van Manchester United bevindt zich momenteel in Thailand, maar algemeen directeur Richard Arnold en voetbaldirecteur John Murtough zijn afgereisd naar Barcelona. Manchester United zet vaart achter de komst van Frenkie de Jong, zo melden de BBC en Manchester Evening News.

Manchester United geeft gas bij en stuurt De Jong-delegatie op pad
© Pro Shots

De Spaanse journalist Gerard Romero publiceerde maandag al beelden van Arnold en Murtough in Barcelona. De twee directeurs proberen de volgende stap te zetten omtrent de komst van De Jong en zouden gesproken hebben met sportief directeur Mateu Alemany, vicepresident Rafa Yuste en directeur scouting Jordi Cruijff van Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens enkele Engelse media sloten de clubs twee weken geleden al een financieel akkoord over De Jong. In Spanje wordt daar nog geen melding van gemaakt. Maar het belangrijkste hete hangijzer lijkt het resterend salaris dat de middenvelder nog tegoed heeft van Barcelona. Hij stemde in 2020 en 2021 in met grote salarisverlagingen om Barcelona wat financiële lucht te geven.

Op die achterstallige miljoenen maakt hij in de komende jaren alsnog aanspraak. 'De Jong is huiverig om Barcelona te verlaten, omdat hij het gevoel heeft nog recht te hebben op wat hem toekomt', schrijft de BBC dan ook. Volgens eerdere berichtgeving van Marca daalde het salaris van De Jong in 2020 naar drie miljoen euro en in 2021 naar negen miljoen euro. In totaal zou hij nog ongeveer zeventien miljoen euro tegoed hebben.

Zelf heeft De Jong enkele keren gezegd het liefst in Camp Nou te willen blijven. Tijdens een persconferentie in Thailand wilde trainer Erik ten Hag maandag in ieder geval niet ingaan op zijn komst. 'We kijken zeker naar versterkingen voor het middenveld, maar ik wil niet praten over spelers die niet bij ons onder contract staan. We gaan voor gerichte versterkingen en als een mooie kans zich voordoet, dan slaan we onze slag.'

Inminente
De Jong siert dinsdagochtend samen met Robert Lewandowski de voorpagina van Mundo Deportivo. De Catalaanse sportkrant noemt de komst van het tweetal inminente, ofwel aanstaande. Barcelona hengelt al lange tijd naar Lewandowski. Een nieuw bod van naar verluidt vijftig miljoen euro plus bonussen zou inmiddels door de Catalaanse grootmacht op tafel zijn gelegd. Maar ook dat bedrag heeft Bayern niet kunnen verleiden de onderhandelingen te openen..

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.