Salah beste van Afrika, Maradona onthult standbeeld van zichzelf

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Salah beste van Afrika, Maradona onthult standbeeld van zichzelf

• Mohamed Salah is door de BBC verkozen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar 2017. De topscorer van de Premier League is de opvolger van Riyad Mahrez. 'Ik ben erg blij met deze prijs. Ik wil de beste Egyptenaar ooit worden, dus ik werk hard. Ik volg altijd mijn eigen weg en ik wil dat iedereen in Egypte zijn eigen weg volgt', luidde de reactie van de Liverpool-aanvaller, die Pierre-Emerick Aubameyang, Naby Keïta, Sadio Mané en Victor Moses achter zich liet.

• De Merseyside-derby (afgelopen weekend 1-1) mag dan uiterst vurig zijn, buiten de lijnen is er ruimte voor een dolletje. Liverpool-icoon Jamie Carragher kwam Everton-talent Dominic Calvert-Lewin tegen en legt hem wat woorden in de mond over een vermeende fopduik.

• Zomaar een dag uit het leven van Diego Armando Maradona: een reisje naar India voor de onthulling van een standbeeld van jezelf...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Gezocht: een naam voor het nieuwe trainingscomplex van de hoofdmacht van Feyenoord! Het Legioen heeft tot 5 januari de tijd om met iets origineels op te proppen te komen via de clubsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Waar ook ter wereld, Patrice Evra brengt een lach op je gezicht.

• Prachtige beelden: de afzwaaiende Damian Alvarez (39) laat zijn emoties de vrije loop wanneer hij de titel mag liften voor het Mexicaanse Tigres UANL.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Arjen Robben kon het met Bayern München zwaarder treffen. De Duitsers spelen tegen Besiktas in de achtste finales van de Champions League. Toch waakt de aanvaller voor onderschatting. 'Het wordt een uitdaging, ik heb nog nooit tegen Besiktas gespeeld. Ze zaten in de groep met Leizpig en hebben het goed gedaan. De sfeer is altijd goed in Turkije, daar moeten we ons aan aanpassen. Allereerst moeten we thuis spelen en ons in een goede positie manoeuvreren', luidt zijn reactie op de clubsite.

• Bij Paris Saint-Germain kennen ze een probleemloze eerste paar maanden van het seizoen. De spelers werden daarom beloond met een reisje naar... Disneyland Parijs! Een groot deel van de selectie vermaakte zich kostelijk.

Shakhtar Donetsk en Zorya Luhansk maakten er een knotsgek duel van zondag. Door onder meer enkele discutabele beslissingen van de arbitrage kwam de Champions League-opponent van Feyenoord met acht man te staan na drie (!) rode kaarten in de slotfase. Hoewel Shakhtar lange tijd met 0-1 aan de leiding ging, viel in de 92ste minuut de gelijkmaker en maakte Zorya in de 94ste minuut zelfs - uit opnieuw een discutabel moment - de 2-1 via een eigen doelpunt...

'Dortmund heeft simpelweg meer kwaliteit nodig. Als ze zich al willen versterken, moeten ze vooral betere verdedigers halen. De trainer kan niets anders doen dan werken met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft.'
• De zondag ontslagen Peter Bosz krijgt in de Duitse media steun van Ottmar Hitzfeld, oud-succestrainer van onder meer Die Borussen en Bayern München.

Ronaldinho laat af en toe zijn kunsten nog zien bij benefietwedstrijden. De legendarische Braziliaan maakte afgelopen weekend dit weergaloze doelpunt vanaf eigen helft. Kijk en geniet...

• De derby van Manchester eindigde niet alleen in een flinke dreun voor United (1-2 verlies tegen City), maar leverde ook een gevecht op in de spelerstunnel na afloop. Volgens The Guardian werd City-assistent Mikel Arteta bebloed naar de kleedkamers gebracht en was met name Romelu Lukaku betrokken bij het opstootje. Ook zou manager José Mourinho, die het vuurtje zou hebben aangewakkerd door een verhitte discussie met City-doelman Ederson, zijn geraakt met een fles...

• Lukasz Teodorczyk kende een zware avond tegen Charleroi. De spits moest al op de bank beginnen en kreeg tijdens zijn invalbeurt ook nog eens een tweede gele kaart voor een schwalbe. Voor de Poolse aanvaller van Anderlecht reden genoeg de deur een flinke kopstoot te geven...

'Ik denk dat we mogen zeggen dat we meedoen voor de wereldtitel. We moeten de juiste instelling hebben en zeggen: "Wij zijn de besten en gaan er onze kop voor leggen". Met het talent in de ploeg mogen we zeker zeggen dat we één van de kanshebbers zijn. In één wedstrijd kunnen we elke ploeg verslaan.'
Thibaut Courtois acht België klaar voor de wereldtitel, zo zei hij tegenover VTM tijdens een vooruitblik op het WK in Rusland van komende zomer.

• Analist en oud-Liverpool-verdediger Jamie Carragher had na afloop van het duel tussen Liverpool en Everton (1-1) flinke kritiek op de speelwijze van de bezoekers. Manager Sam Allardyce was hier niet van gediend en maakte verbaal gehakt van Carra.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.