Manchester City ontsnapt aan transferban

Reacties

Manchester City hoeft, na het verbreken van de transferregels, niet langer te vrezen voor een verbod op het aantrekken van spelers. De FIFA heeft na onderzoek besloten om het te laten bij een boete en een reprimande.

Manchester City ontsnapt aan transferban

Het onderzoek richtte zich op het vastleggen van - en het omgaan met - jeugdspelers onder de 18 jaar. Een van de sancties die City boven het hoofd hing, was een transferban van een of meerdere windows. De FIFA laat het echter bij een boete van omgerekend ruim 291.000 euro. 'De strafcommissie neemt in haar besluit mee dat Manchester City de volledige verantwoordelijkheid heeft genomen', zo staat in een statement.

Manchester City zelf meldt dat het vooral de fout in is gegaan met betrekking tot proefperiodes van speler, en het laten meespelen van die spelers in oefenwedstrijden. 'De club neemt de verantwoordelijkheid voor de overtredingen, die vooral zijn ontstaan door het verkeerd interpreteren van de regels', zo laat de club weten. 'Alle overtredingen vonden plaats vóór december 2016, na die periode (toen er meer uitleg en begeleiding rondom de regels kwam) heeft Manchester City niets fout gedaan.'

Chelsea kreeg om eenzelfde soort overtreding eerder nog wel een transferban opgelegd. Om die reden mogen de Londenaren twee transferperiodes geen spelers kopen: afgelopen zomer kwamen er geen aanwinsten, ook komende winter houdt de club de hand noodgedwongen op de knip. Overigens is Chelsea nog in beroep tegen dat besluit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.