'Manchester City moet vrezen voor Europese uitsluiting'

Reacties

Manchester City wordt mogelijk uitgesloten van Europees voetbal wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regelgeving van de UEFA. Dat melden The Guardian en Sky Sports dinsdagochtend.

'Manchester City moet vrezen voor Europese uitsluiting'

De twee Engelse media trekken die conclusie op basis van uitspraken van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. De Sloveen bevestigde zondag rondom de loting voor de EK-kwalificatie in Dublin dat de Europese voetbalbond maatregelen niet zal schuwen als de onthullingen van Football Leaks, gepubliceerd door Der Spiegel, blijken te kloppen. 'We bekijken de situatie momenteel', zei Ceferin. 'We hebben er een onafhankelijke commissie op gezet. Jullie zullen snel te weten komen wat er met deze concrete zaak gebeurt.'

City werd in 2014 al eens bestraft door de UEFA met een boete van 50 miljoen euro en ontliep destijds een zwaardere straf. Nu zou ook een Europese schorsing een reëel scenario zijn, zoals bijvoorbeeld Galatasaray in maart 2016 overkam. Volgens Football Leaks gebruikte de Engelse kampioen sponsorinkomsten om te verhullen hoeveel geld daadwerkelijk in de club is gestoken door eigenaar Sheikh Mansour (foto, midden). In de financiële regelgeving van de UEFA is daar een maximum aan verbonden.

Volgens de onthullingen van Football Leaks werden clubs als City en Paris Saint-Germain de afgelopen jaren ondanks het stelselmatig overtreden van de FFP-regels gespaard. Officials van de UEFA vrezen dat de integriteit van de Financial Fair Play-regelgeving op het spel staan. Als het klopt wat in de documenten van Football Leaks staat, wil de Europese voetbalbond hard optreden. Manchester City, dat ook moet vrezen voor een transferban, zou dan mogelijk al volgend seizoen niet mogen uitkomen in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.