Manchester City houdt 'clublegende' David Silva binnenboord

Reacties

Manchester City heeft het contract van David Silva verlengd. De technische middenvelder heeft voor één jaar bijgetekend.

Manchester City houdt 'clublegende' David Silva binnenboord

Na afloop van de 2-1 overwinning op Southampton op woensdag onderstreepte manager Pep Guardiola het belang van Silva voor de club. 'Ik bewonder hem ontzettend. Hij past bijvoorbeeld perfect in het Spaanse voetbal, maar hij heeft het Engelse voetbal met zijn zware omstandigheden al lang doorstaan. Silva is een echte clublegende en zal in de geschiedenisboeken komen.'

De Spanjaard ligt vanaf heden tot medio 2020 vast. Dat wordt zijn tiende jaar in het shirt van Manchester City. In 2010 kwam hij voor een kleine dertig miljoen euro van Valencia. Met The Citizens won Silva twee keer de titel, één FA Cup, één League Cup en één Community Shield. 'Ik ben ontzettend trots op wat ik heb bereikt bij City in zevenenhalf jaar', aldus de spelmaker in een eerste reactie op de clubsite.

'Met Pep aan het roer voel ik dat we in een geweldige positie zitten om prijzen te winnen dit seizoen en in de toekomst', vervolgde Silva. 'Het is een plezier om onderdeel te zijn van deze stijl van voetbal en ik kijk er naar uit om nog veel titels te pakken de komende jaren.'

Dit seizoen kwam de 31-jarige Silva al achttien keer in actie voor het onverslaanbare elftal van Guardiola. In elf wedstrijden droeg de middenvelder de aanvoerdersband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.