Man van 14 seconden heeft eindelijk gespeeld voor Leicester City

Reacties

Na een halfjaar wachten, was hij daar dan eindelijk: Adrien Silva. De Portugees debuteerde op Nieuwjaarsdag namens Leicester City, waardoor een droom werkelijkheid werd.

Man van 14 seconden heeft eindelijk gespeeld voor Leicester City

Het was dé soap van Deadline Day afgelopen zomer. Silva transfereerde als aanvoerder van Sporting Lissabon op de laatste dag van de zomerse transfermarkt naar Leicester City, maar er ging iets goed mis. Het papierwerk was veertien seconden ná de deadline pas afgerond, waardoor de FIFA genoodzaakt was om Silva niet te registreren.

Leicester was het hier niet mee eens en spande een zaak aan. Het verzoek van de Engelse voetbalbond (FA) bij de FIFA om Silva alsnog speelgerechtigd te maken bood echter geen soelaas. Silva moest maandenlang toekijken en trainde de eerste drie weken fysiek in een gym in zijn hotel.

Aangezien hij wél mee mocht trainen met de groep, werkte Silva de eerste seizoenshelft aan zijn conditie op het trainingsveld met zijn teamgenoten. Ietwat ironisch kreeg hij van de materiaalman rugnummer 14 toebedeeld. In oefenwedstrijden achter gesloten deuren maakte hij minuten. Alles om fit te zijn bij zijn officiële rentree. 'Ik moest meer doen dan mijn collega's', zei Silva recentelijk op de website van Premier League-kampioen van 2015/16. 

Trainen, trainen en trainen was het devies voor Silva de eerste maanden van zijn Leicester-periode.
Trainen, trainen en trainen was het devies voor Silva de eerste maanden van zijn Leicester-periode.

Familie
'Nu gaan we zien wat er gaat gebeuren', vervolgde Silva, die de club en zijn naasten dankbaar is. 'De staf, mijn persoonlijke trainer en broer hebben een goed schema gemaakt om mij fit te houden. Ze hebben er continu voor gezorgd dat ik mentaal goed in mijn vel zat. Het is mijn kracht om mijn familie dicht bij mij te hebben. Ze zorgen voor een lach op mijn gezicht. Ik moet hen bedanken om hier te zijn.'

De dankbare woorden van de Europees kampioen zijn logisch. Spelen in de top flight van Engeland is een droom voor Silva die inmiddels werkelijkheid is geworden. Maandag won Leicester van Huddersfield Town. Silva loste in de 86ste minuut concurrent Matthew James af. Zo kwam er een einde aan een lange, politieke soap en wil Silva nu het lange wachten achter zich laten.

'We hebben zóveel kwaliteit. Niet alleen op het middenveld, maar overal. We hebben een sterk team om mooie dingen te bereiken. Het was een droom om naar deze competitie te komen. Ik heb veel berichten gehad van fans op Instagram, Facebook en andere sociale media. Ik waardeer dat erg, want vertrouwen voelen is belangrijk. Ik zal proberen hen mooie momenten te bezorgen.'

Op 6 januari kan Silva zijn officiële basisdebuut maken. Leicester gaat dan op bezoek bij Fleetwood Town in de FA Cup. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.