Man Utd steunt Mourinho: 'Er is helemaal geen baan vrij voor Zidane'

Reacties

De leiding van Manchester United heeft zich volgens de BBC achter manager José Mourinho geschaard. De geruchten over een ontslag van de Portugees en het aanstellen van Zinedine Zidane als zijn opvolger, worden door de club resoluut naar het rijk der fabelen verwezen.

Man Utd steunt Mourinho: 'Er is helemaal geen baan vrij voor Zidane'

Het rommelt bij Manchester United al langere tijd, maar de laatste dagen lijkt de onrust een hoogtepunt te hebben bereikt. In de voorbereiding klaagde Mourinho al steen en been over het uitblijven van versterkingen. Als gevolg daarvan moest hij in de International Champions Cup aantreden met een piepjonge ploeg, iets waarmee hij allerminst tevreden was.

Sinds de competitiestart is het er op Old Trafford bepaald niet rustiger op geworden. Sterspeler Paul Pogba zou sinds zijn terugkeer van het met Frankrijk gewonnen WK zwaar ontevreden zijn, de relatie tussen de middenvelder en Mourinho zou flink bekoeld zijn, terwijl Manchester United afgelopen weekend na een absolute wanvertoning met 3-2 onderuit ging bij Brighton & Hove Albion. Het leidt er allemaal toe dat zo'n beetje iedereen ontevreden is: de leiding, Mourinho zelf, de spelers en (vooral) de fans.

Naar goed Engels gebruik is het speculeren over de toekomst van Mourinho volop begonnen. Bij de bookmakers is hij de torenhoge favoriet in de categorie "Premier League-manager die snel wordt ontslagen". Sterker nog: volgens velen zou de opvolger al bekend zijn. Zinedine Zidane stapte na bijna drie weergaloze seizoenen deze zomer op bij Real Madrid en moet het geschonden blazoen van The Red Devils weer oppoetsen.

Geen sprake van, zo laat de clubleiding van Manchester United volgens de BBC weten. 'Waarom zouden we het over Zidane moeten hebben, terwijl er helemaal geen baan vrij is voor hem?', zo citeert de omroep een bron binnen de club. De BBC benadrukt dat Manchester United, dat de competitie maandagavond vervolgt met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur, geenszins van plan is Mourinho te ontslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.