Man Utd speelt grote zorgen in Newcastle toch nog van zich af

Reacties

Manchester United heeft een even zwaarbevochten als welkome overwinning geboekt op bezoek bij Newcastle United. Donny van de Beek had als invaller een bijrol bij de cruciale 1-2.

Man Utd speelt grote zorgen in Newcastle toch nog van zich af
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 4
Manchester United
Manchester United

United-manager Ole Gunnar Solskjaer kreeg voor de interlandperiode flink wat kritiek te verduren. De Engelse recordkampioen onderging op eigen veld tegen nota bene het Tottenham Hotspur van voormalig United-manager José Mourinho een ware strafexercitie: 1-6. In dat duel mocht Van de Beek toen alles al verloren was pas invallen. Ook nu moest de voor Oranje nog tegen Italië scorende middenvelder zich tevreden stellen met een reserverol.

Vanaf de reservebank, waar hij naast Paul Pogba zat, zag de Oranje-international hoe United na ruim een minuut alweer op achterstand stond. Luke Shaw liep een voorzet op wel heel ongelukkige wijze in zijn eigen doel.

Na ruim een kwartier leek Bruno Fernandes met een fraai in de bovenhoek geplaatst schot voor de gelijkmaker te zorgen, maar de VAR stak daar een stokje voor. In de aanloop had de man van de kaats op de Portugees, Juan Mata, immers buitenspel gestaan.

Maguire
In de 23ste minuut werd het alsnog gelijk. De na de nederlaag tegen Spurs en een daaropvolgende schlemielige interlandperiode zo beschimpte Harry Maguire torende bij een corner van Mata boven iedereen uit. Zijn kopbal betekende de 1-1.

David de Gea moest vervolgens bij een pegel van Allan Saint-Maximin nog flink aan de bak, maar gescoord werd er ondanks een offensiefje van Man Utd niet meer voor rust. Na de onderbreking had De Gea opnieuw een redding als vanouds in huis. Met een katachtige reflex hield hij Callum Wilson van scoren af.

De grootste kans van United was evenwel voor Bruno Fernandes. Hij mocht aanleggen voor een strafschop. En waar dat bijna altijd een zekerheidje is, faalde hij nu. Karl Darlow hield de gelijke stand op het scorebord. De penalty was gegeven na een overtreding van Jamal Lewis op Marcus Rashford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van de Beek
In de slotfase zette United flink aan en leverde dat nog resultaat op. Maguire was met een door Jonjo Shelvey van de lijn gehaalde inzet en een schot van afstand al dicht bij de 1-2 geweest, maar het slotwoord was uiteindelijk aan Bruno Fernandes. Van de Beek was, nog net geen tien minuten daarvoor ingevallen, belangrijk bij die 1-2 in de 86ste minuut. Hij zetten een counter op en Fernandes was het eindstation.

De 1-3 van Aaron Wan-Bissaka en 1-4 van de bedrijvige Marcus Rashford maakten in de ultieme slotafse aan alle twijfel een einde en zorgden ervoor dat er bij Manchester United weer gelachen kan worden.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Aston Villa
38
16
7
15
55-46
+9
55
12
Newcastle United
38
12
9
17
46-62
-16
45
13
Wolverhampton Wanderers
38
12
9
17
36-52
-16
45
14
Crystal Palace
38
12
8
18
41-66
-25
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.