Man Utd legt beschermheer van Bruno Fernandes en Pogba langer vast

Reacties

Nemanja Matic heeft een nieuw contract bij Manchester United ondertekend. De Servische middenvelder ligt nu vast tot medio 2023, zijn oude verbintenis zou volgende zomer aflopen.

Man Utd legt beschermheer van Bruno Fernandes en Pogba langer vast
© Pro Shots

Het verhaal van de 48-voudig Servische international is opmerkelijk. Manager Ole Gunnar Solskjaer zag in de eerste seizoenshelft zeker geen vaste waarde in hem. Matic zat op de bank of kon niet in actie komen door blessureleed. Alles wees op een vertrek.

Uiteindelijk begon United beter te draaien. De komst van Bruno Fernandes bleek een gouden zet. De Portugees rendeerde ook uitstekend omdat hij altijd in de rug gedekt wordt door Matic, die zowel aan als zonder de bal een belangrijke schakel is bij het opgeleefde United. Met de rentree van de weer fitte Paul Pogba lijkt een uitstekend middenveld geboren, al is het nog wel de vraag of de Fransman blijft.

Solskjaer roemde Matic de laatste weken al regelmatig en de Serviër ziet het ook weer helemaal zitten onder de Noor. De middenvelder, die in het seizoen 2010/11 als eigendom van Chelsea een jaar op huurbasis speelde bij Vitesse, staat inmiddels op 114 officiële duels voor de club. United nam hem in 2017 voor 45 miljoen euro over van Chelsea, dat hem drie jaar daarvoor voor 25 miljoen had teruggehaald van Benfica.

Matic werd met Chelsea al drie keer kampioen van Engeland en kijkt uit naar meer succes met United. 'Dit is een schitterend team om deel van uit te maken. De balans tussen jeugd en ervaring is prima. We vormen een hechte groep.'

Solskjaer is blij met de handtekening van Matic, die tegenwoordig weer als een van de eerste spelers op zijn wedstrijdformulier staat. 'Zijn ervaring en leiderschap zijn onmisbaar voor deze jonge groep. Hij weet inmiddels precies wat het betekent om speler van Manchester United te zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

N. Matić


Geboortedatum:
1 augustus 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Šabac
Nationaliteit
Servië
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Olympique Lyon
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer N. Matić
Meer over N. Matić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.