Man Utd klimt op dankzij Martial en met een beetje hulp van Pröpper

Manchester United heeft zich zondag in de subtop van de Premier League gemeld door een overwinning op Brighton & Hove Albion. De kopzorgen bij Aston Villa zijn groter geworden door een nederlaag bij streekgenoot Wolverhampton Wanderers.

Manchester United
3 - 1
Brighton & Hove Albion

United leek op de goede weg na drie overwinningen op rij, tot het vorige week weer onverhoopt misging op bezoek bij AFC Bournemouth (1-0). Met een 3-0 zege op Partizan Belgrado deed de grootmacht in de Europa League donderdag al aan eerherstel en daar hoopte Ole Gunnar Solskjaer op voort te borduren. Zijn team speelde zeker niet groots tegen Brighton, maar het was wel genoeg. Het verschil werd in de eerste twintig minuten al gemaakt.

Veel van de aandacht bij United ging de laatste weken uit naar Martial, wiens terugkeer na een blessure de ploeg een geweldige impuls heeft gegeven. De Fransman was ook belangrijk bij de 1-0. Martial bleef rustig toen hij de bal per toeval kreeg in het strafschopgebied en legde goed terug op Andreas Pereira, wiens schot van richting werd veranderd, waardoor doelman Mathew Ryan kansloos was. Brighton had twee minuten daarna ook pech bij de 2-0. Bij een klutssituatie na een vrije trap gaf Davy Pröpper het laatste zetje.

Na de eigen goal van de Nederlander dutte het publiek op Old Trafford langzaam maar zeker in door het gebrek aan kansen. Pas in de 64ste minuut kwam er een kleine opleving van Brighton. Lewis Dunk bracht de spanning even terug met een kopbal uit een hoekschop van Pascal Gross, maar twee minuten na de aansluitingstreffer verdubbelde United de marge alweer. Bij een snelle uitbraak legde Martial de bal nu terug op Rashford, die via de lat raak schoot: 3-1. Daar bleef het bij voor de topclub uit Manchester, die nu zevende staat in de Engelse competitie.

Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Ondanks complimenten voor het spel in de voorbije weken wordt de degradatiedreiging bij Aston Villa langzaam maar zeker groter. Zondagmiddag ging het voor de ploeg van Anwar El Ghazi mis tegen Wolverhampton Wanderers. De rechtsbuiten had een basisplaats en zag hoe in de felle wedstrijd de score werd geopend door Rúben Neves. De Portugees scoorde uit een ingestudeerde vrije trap. De bal leek voor het doel te worden geslingerd door João Moutinho, maar de Portugees bediende zijn landgenoot Neves op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder krulde de bal in de rechterhoek.

Het offensief van Aston Villa was tevergeefs. Raúl Jiménez zorgde bij het thuispubliek voor opluchting met de 2-0 in de 84ste minuut. De spits schoot raak uit een voorzet van Adama Traoré. De aansluitingstreffer van Trezeguet in de 92ste minuut kwam te laat om de spanning nog echt terug te brengen.