Man Utd bouwt aan nieuwe defensie: Lindelöf wint strijd der verguisden

Reacties

Victor Lindelöf heeft zijn contract bij Manchester United verlengd. De nieuwe verbintenis van de 25-jarige Zweed loopt tot medio 2024, met de optie dat nog met een jaar te verlengen.

Man Utd bouwt aan nieuwe defensie: Lindelöf wint strijd der verguisden

Het nieuwe contract voor de centrumverdediger is een volgend teken dat met hem gebouwd wordt aan de verdediging van de toekomst. Begin dit seizoen werd al duidelijk dat Lindelöf de strijd om de plek aan de zijde van Harry Maguire gewonnen heeft. Phil Jones en de nu geblesseerde Eric Bailly staan lager in de pikorde en Chris Smalling is naar AS Roma verdrongen.

Lindelöf kende een moeizame start op Old Trafford nadat hij twee jaar geleden overkwam van Benfica. Manchester United betaalde toen 35 miljoen euro voor de potentiële topper, die moest instromen in een defensie die vaak gehekeld werd, zowel door het Engelse publiek als toenmalig United-manager José Mourinho. Ook Lindelöf kreeg veel kritiek, maar hij werd vorig seizoen met Ole Gunnar Solskjaer als manager al sterker.

De verdediging oogt dit seizoen met aanwinsten Aaron Wann-Bissaka en Maguire erbij al een stuk stabieler. United heeft na vijf speelrondes samen met Liverpool en Leicester City de minst gepasseerde defensie (vier tegengoals).

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.