Man United ziet kloof verder groeien na enorme missers Martial

Reacties

Manchester United is zondag pijnlijk onderuit gegaan bij Newcastle United. Mede door twee enorme missers van Anthony Martial zag de nummer twee van de Premier League de achterstand op koploper Manchester City nog verder toenemen: 1-0. City staat nu liefst zestien punten voor op United.

Man United ziet kloof verder groeien na enorme missers Martial

Martial had zowel bij een 0-0 als bij een 1-0 tussenstand móéten scoren. De Fransman kreeg zijn eerste kans tien minuten voor rust, toen hij met een geweldige pass werd weggestuurd door Nemanja Matic. Martial kwam oog in oog te staan met de in de Premier League debuterende Newcastle-doelman Martin Dúbravka, maar slaagde er niet in om hem te passeren.

Tien minuten na rust kreeg ook Alexis Sánchez een grote kans op de openingstreffer. De winteraanwinst van United werd bediend door Romelu Lukaku en omspeelde Dúbravka, waarna hij uit de draai in het lege doel kon schieten. Sánchez kwam echter niet lekker uit met zijn passen en hield één seconde in, wat verdediger Florian Lejeune in staat bracht om redding te brengen.

Feest bij Newcastle United na de goal van Matt Ritchie.
Feest bij Newcastle United na de goal van Matt Ritchie.

De missers van Martial en Sánchez bleken duur te zijn, want na ruim een uur kwam Newcastle op voorsprong. Na een vrije trap legde Dwight Gayle de bal op een presenteerblaadje voor Matt Ritchie, die helemaal vrijgelaten was en dit afstrafte met een schot in de verre hoek. Mourinho greep direct in en haalde Jesse Lingard én Paul Pogba naar de kant. Vooral laatstgenoemde baalde daar zichtbaar van.

United (zonder de geblesseerde Daley Blind) ging met Michael Carrick en Juan Mata binnen de lijnen op jacht naar de gelijkmaker en een kwartier voor tijd had Martial die op het scorebord moeten brengen. De aanvaller kreeg na een corner twee open schietkansen, maar schoot twee keer tegen een Newcastle-verdediger aan. Diep in de blessuretijd redde Dúbravka nog geweldig bij een intikker van Carrick en dus ging de ploeg van José Mourinho verrassend ten onder op St. James' Park.

De achterstand op koploper Manchester City is door deze zeperd alleen nog maar groter geworden. Uniteds stadsgenoot wist zaterdag al te winnen van Leicester City en heeft nu liefst zestien punten meer dan zijn achtervolger. Voor Newcastle United betekende dit de eerste competitieoverwinning van het kalenderjaar en de manschappen van Rafael Benítez stijgen met de driepunter liefst vijf plaatsen op de ranglijst. Newcastle staat nu dertiende in de Premier League.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.