'Man United geeft op en bekijkt alternatieven voor onbetaalbare Sancho'

Reacties

Manchester United lijkt erachter te komen dat het simpelweg niet haalbaar is om Jadon Sancho deze zomer terug naar Engeland te halen. Borussia Dortmund zit niet op een transfer te wachten en volgens de BBC hebben de Duitsers er steeds meer vertrouwen in dat Sancho gewoon zal blijven.

'Man United geeft op en bekijkt alternatieven voor onbetaalbare Sancho'
© Pro Shots

United is nu al weken-, zo niet maandenlang bezig met de komst van Engels international Sancho. De vleugelflitser staat zelf wel open voor een terugkeer naar Manchester, waar hij eerder in de jeugdopleiding van City speelde, en een akkoord bereiken met het kamp-Sancho is dan ook niet het probleem voor United. De Engelse recordkampioen slaagt er echter niet in om Dortmund te overtuigen om Sancho te laten gaan.

Dortmund had een deadline gesteld voor een mogelijke transfer en die is inmiddels al ruim een maand verstreken. United hoopte na deze deadline nog met de Duitsers te kunnen onderhandelen, maar daar heeft Dortmund duidelijk geen zin in. De nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen houdt vast aan de vraagprijs van meer dan 110 miljoen euro en sluit daarmee eigenlijk een transfer uit. United is bereid om ver te gaan voor Sancho, maar niet zo ver.

© Pro Shots

De twintigjarige Sancho heeft er mu drie seizoenen bij Dortmund op zitten. In het afgelopen seizoen was hij niet te houden en noteerde hij zestien assists en zeventien doelpunten in 32 competitiewedstrijden. Zijn contract in het Signal Iduna Park loopt nog drie jaar door, tot de zomer van 2023. Voor Dortmund is er daarom ook geen noodzaak om Sancho van de hand te doen.

Volgens de BBC bestudeert United, dat zich deze zomer al versterkte met middenvelder Donny van de Beek van Ajax, inmiddels alternatieven. Een opvallende naam die wordt genoemd is die van Gareth Bale: United zou willen kijken of de voormalig sterspeler van Tottenham Hotspur gehuurd kan worden van Real Madrid. Een andere naam die valt is die van Ivan Perisic. De Kroaat speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor Bayern München, maar tot een definitieve overstap kwam het niet, waardoor Perisic terugkeerde naar Internazionale.

Transfertalk: Sancho en Bale als nieuwe ploeggenoten van Van de Beek?
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.