Man City vormt erehaag voor Liverpool: 'Dat hebben ze verdiend'

Reacties

Door de coronavoorschriften is nog onduidelijk hoe het er precies zal uitzien, maar Manchester City zal donderdag hoe dan ook een erehaag vormen voor Liverpool. Dat heeft de ploeg van Jürgen Klopp immers verdiend, aldus Pep Guardiola.

Man City vormt erehaag voor Liverpool: 'Dat hebben ze verdiend'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 0
Liverpool
Liverpool

Door de nederlaag van City tegen Chelsea (2-1) werd Liverpool afgelopen donderdag voor het eerst in dertig jaar kampioen van Engeland. Aankomende donderdag staan beide ploegen tegenover elkaar in het Etihad Stadium. Tijdens zijn perspraatje richting het FA Cup-duel van zondag op bezoek bij Newcastle United kreeg Guardiola de vraag of City dan een erehaag zal vormen, zoals gebruikelijk is in de eerstvolgende wedstrijd dat een club kampioen is geworden.

'Natuurlijk gaan we dat doen', antwoordde Guardiola. 'Natuurlijk gaan we een erehaag vormen. We hebben Liverpool altijd op een ongelooflijke manier ontvangen als ze bij ons op bezoek kwamen. Ze hebben in dat opzicht niks te klagen en natuurlijk zullen we het doen, omdat ze het verdiend hebben', aldus de Spaanse manager, die geen wrok koestert. 'Er was een team exceptioneel goed. En als dat zo is, kan je daar alleen maar van leren en hen feliciteren.'

Hoewel City de derde landstitel op rij dus kan vergeten, is het nog wel in de race voor andere prijzen. Zo wacht Newcastle zondag in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. 'Dat is nu onze prioriteit', aldus Guardiola. 'Daarna kan je de Premier League op een zo goed mogelijke manier afronden, als tweede eindigen en daarna hebben we nog genoeg tijd om ons voor te bereiden op Madrid', doelde Guardiola op de return van de achtste finale in de Champions League.

Newcastle United
Newcastle United
0 - 2
Manchester City
Manchester City
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.