Man City sluit nieuwe megadeal en heeft Dias binnen

Reacties

Manchester City gaat zich versterken met Rúben Dias. Benfica meldt dat het een akkoord heeft bereikt met de Engelse club over een transfersom van 68 miljoen euro, plus een bonus van 3,6 miljoen. Bij manager Pep Guardiola is er de hoop dat daarmee eindelijk het gat in de defensie goed is opgevuld.

Man City sluit nieuwe megadeal en heeft Dias binnen
© Pro Shots

City was deze transferperiode duidelijk op zoek naar een partner voor Aymeric Laporte. Na het afscheid van Vincent Kompany in de zomer van 2019 was er een leegte ontstaan. John Stones maakte niet de ontwikkeling door waar op gehoopt werd en Nicolás Otamendi voldeed ook niet aan de wensen van Guardiola. Wel was er de doorbraak van Eric García, maar de jongeling is niet van plan zijn volgend jaar aflopende contract te verlengen.

City versterkte zich wel al met Nathan Aké, maar de Oranje-international geldt als linkspoot meer als een alternatief voor Laporte. Bij de 2-5 nederlaag tegen Leicester werd nog pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar de achterste linie is. Met name Kyle Walker en García hadden geen antwoord op de acties van Jamie Vardy. Dias moet helpen de defensie te verstevigen. Dat City opnieuw de buidel moet trekken voor een verdediger is pijnlijk, de afgelopen jaren gaf de Engelse club honderden miljoenen uit om de achterste linie te versterken.

Voor Dias betekent de transfer naar City dat hij eindelijk de langverwachte stap naar de Europese top maakt. De 23-jarige Portugees groeide bij Benfica de voorbije jaren uit tot een echte sterkhouder en werd ook basisspeler bij de nationale ploeg, waarmee hij ruim een jaar geleden als basisspeler ten koste van Oranje nog de Nations League won. Dias werd later zelfs uitgeroepen tot Man of the Match.

Otamendi
Bij de deal met Benfica is Otamendi betrokken. De 32-jarige Argentijn verlaat City en keert terug naar Portugal, waar hij eerder voor FC Porto speelde. De routinier gaat naar rivaal Benfica om Dias daar te vervangen. In een aparte deal betaalt Benfica vijftien miljoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.