Man City ondanks slippertjes Stones en bliksemgoal weer stap dichter bij titel

Reacties

Manchester City heeft voor de tiende keer op rij een Premier League-uitduel winnend afgesloten. Een foutje én een lompe rode kaart van John Stones kwamen The Citizens niet duur te staan, waardoor de Premier League-titel een kwestie van tijd is.

Man City ondanks slippertjes Stones en bliksemgoal weer stap dichter bij titel
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Man City was een van de twaalf clubs die zondagnacht een bom liet vallen door de komst van de European Super League aan te kondigen, waarna er een storm van kritiek losbarstte. Ook manager Pep Guardiola had er zijn vraagtekens bij, de Spanjaard verwees in zijn tirade over de miljardencompetitie ook naar Ajax, waarna City op dinsdagavond de keutel introk en de allereerste club werd die zich officieel terugtrok.

Het waren een paar spectaculaire dagen búíten de lijnen, waarna het spektakel woensdagavond bínnen de lijnen doodleuk verderging. Al na precies twintig seconden kwam Aston Villa op 1-0 via John McGinn, die op aangeven van Ollie Watkins scoorde. Nog voor de pauze hadden The Citizens het echter omgedraaid dankzij goals van Phil Foden en Rodri. Laatstgenoemde kopte een voorzet van Bernardo Silva binnen (zie hoofdfoto).

De lompe overtreding van John Stones.
© Pro Shots
De lompe overtreding van John Stones.

Door die 1-2 voorsprong leek City met een goed gevoel de rust in te gaan, maar dat was buiten Stones gerekend. De verdediger (die bij de 1-0 al in de fout ging door de bal te missen) maakte vlak voor de pauze een spijkerharde overtreding en kreeg geel, maar de VAR greep in. Scheidsrechter Peter Bankes ging de beelden bekijken en kon vervolgens niets anders doen dan de gele kaart veranderen in direct rood.

Aston Villa speelde uiteindelijk slechts een minuut of twaalf met een man meer, want vlak na rust kreeg Matty Cash zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Foden. Met tien tegen tien hield Man City volledig de controle en trok het de drie punten simpel over de streep, daar kon ook Villa-invaller Anwar El Ghazi niets aan veranderen. En dus is het nog steeds een kwestie van tijd voordat Guardiola en co de Premier League-titel mogen vieren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.