Man City ondanks schrikmomentje stapje dichter bij grandioze prestatie Ajax

Reacties

Manchester City heeft dinsdag de volgende zege geboekt. Wolverhampton Wanderers was niet bij machte de macht van The Citizens te breken.

Man City ondanks schrikmomentje stapje dichter bij grandioze prestatie Ajax
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Op Man City staat de laatste weken geen maat. De ploeg van Pep Guardiola dendert door. Ook Wolverhampton Wanderers ondervond de dominantie van The Citizens. In het Etihad Stadium was er weinig eer te behalen voor de gasten, die in de eerste helft er nauwelijks aan te pas kwamen. Het percentage balbezit – 75-25 – vertelde het verhaal.

Het ontbrak City echter aan de doelpunten om het overwicht op het scorebord terug te zien. Voor rust stond daar alleen de naam van Leander Dedoncker. De Belg had na een kwartier de bal in zijn eigen doel gewerkt in een poging de voorzet van Riyad Mahrez onschadelijk te maken.

Man City dacht weliswaar meer te hebben gescoord in de eerste helft, maar op advies van de VAR werd de 2-0 van Aymeric Laporte afgekeurd. De verdediger had net iets te ver aan de verkeerde kant van de VAR-lijnen gestaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft dreigde het gebrek aan goals City te gaan opbreken. Want bij de eerste keer dat Wolverhampton Wanderers in het vijandelijke strafschopgebied de bal raakte, was het direct raak. Conar Coady kopte raak na een vrije trap van João Moutinho.

City had een half uur om het onverwachte puntenverlies te voorkomen. In de tachtigste minuut kon Guardiola opgelucht ademhalen. Na een voorzet van Kyle Walker belandde de bal met enig fortuin voor de voeten van Gabriel Jesus, die van dichtbij de 2-1 maakte. In de laatste minuten maakten Mahrez en Jesus een einde aan de onzekerheid; 4-1.

Met de nipte maar meer dan verdiende zege op Wolverhampton Wanderers komt de teller op 21 overwinningen op rij op de verschillende podia. Daarmee komt voor Man City de ongekende prestatie van Ajax in zicht. De Amsterdammers zegevierden in het seizoen 1971/72 niet minder dan 26 keer op rij.  Om die prestatie te kunnen breken, moet zaterdag eerst afgerekend worden met rivaal Manchester United. Overigens wonnen The New Saints uit Wales in 2016 nog vaker op rij, zij hebben het record in handen met 27 zeges op rij.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.