Man City houdt 'uitzonderlijk talent' Foden uit klauwen concurrentie

Reacties

Manchester City heeft Phil Foden voor zes jaar vastgelegd. Het pareltje van de jeugdopleiding kiest voor een toekomst bij de club waar hij van jongs af aan fan van is.

Man City houdt 'uitzonderlijk talent' Foden uit klauwen concurrentie

Foden staat te boek als een van de meest veelbelovende spelers uit Engeland. De achttienjarige middenvelder komt uit de jeugd van City en kwam dit seizoen tot dertien officiële duels in de hoofdmacht. Manager Pep Guardiola is zeer onder de indruk van zijn kwaliteiten. In Engeland werd Foden al vergeleken met Andrés Iniesta.

Zijn contract liep in 2020 af. Daardoor steeg de interesse van de Europese concurrentie in Foden. Afgelopen zomer werden Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en RB Leipzig genoemd als mogelijke bestemming voor de creatieveling.

Door de contractverlenging ligt Foden nu tot medio 2024 vast, tot groot genoegen van sportief directeur Txiki Begiristain. 'Hij is een uitzonderlijk talent en opgegroeid bij Manchester City. Dus hier wil hij voetballen. Met Pep en de spelers die we hier hebben om hem heen is dit de beste omgeving om zich te ontwikkelen als speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.