Man City en PSG accepteren megaboetes UEFA

Reacties

De UEFA heeft de straffen bevestigd in het kader van Financial Fair Play. Manchester City en Paris Saint-Germain kregen naast een megaboete een beperking van de selectie opgelegd.

Man City en PSG accepteren megaboetes UEFA

De Engelse en de Franse kampioen troffen een schikking met de UEFA over het overtreden van de afspraken over Financial Fair Play. Zowel City als PSG moet zestig miljoen euro afstaan.

Van dat bedrag, dat wordt ingehouden op de opbrengsten van de deelname aan de Europese competities, kan veertig miljoen weer worden verwelkomd als de komende twee jaar geen verlies wordt geleden.

Maar daarbij blijft het niet. De twee clubs mogen voor volgend seizoen 21 spelers inschrijven voor de Champions League in plaats van 25 en niet meer uitgeven aan salarissen dan het dit seizoen heeft gedaan. Bovendien is het transferbudget beperkt tot zestig miljoen euro.

Meer clubs werden bestraft voor het overtreden van de Financial Fair Play-afspraken. Miljoenenboetes waren er voor de Russische clubs FC Anzhi (2 miljoen), Zenit Sint-Petersburg (12) en Rubin Kazan (6). Levski Sofia, Galatasaray en Trabzonspor werden bestraft met een boete van 200.000 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.