Malen wijst PSV de weg in Slovenië naar bekende bestemming

Reacties

PSV is nog één stap verwijderd van een startbewijs voor de Europa League. In Slovenië werd ten koste van NS Mura een plaats in de plays-offs veroverd.

Malen wijst PSV de weg in Slovenië naar bekende bestemming
© Pro Shots
Mura
Mura
1 - 5
PSV
PSV

Het duel in Slovenië begon voor PSV met een flinke teleurstelling. Nota bene bij zijn eerste optreden als basisklant in de Eindhovense hoofdmacht moest Maximiliano Romero na elf minuten met een knieblessure afhaken.

Zes minuten na de verdrietige aftocht van de Argentijn had PSV reden voor een feestje. Na een vrije trap van Philipp Max kopte Donyell Malen raak. De Duitse linksback bewees in de 28ste minuut andermaal zijn waarde als aangever. Uit een voorzet van de nieuwkomer maakte Mauro Júnior in twee instanties de tweede Eindhovense treffer op Sloveense bodem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Braziliaan herstelde met zijn eerste PSV-treffer sinds december 2018 de positieve marge, die halverwege de eerste helft onverwachts verloren was gegaan door toedoen van Nino Kouter. De middenvelder passeerde doelman Yvon Mvogo met een schot in de verre hoek.

De minimale voorsprong van PSV bood Mura enige hoop, zeker omdat het zo nu en dan dreigend opdook voor het Brabantse doel. Zo werd Mvogo koud begonnen aan de tweede helft op de proef gesteld. De Zwitserse goalie had een afdoende antwoord op de gevaarlijke kopbal van Luka Bobicanec. De paal bood uiteindelijk uitkomst.

Het bleek een van de laatste oprispingen van de Sloveense gastheren, die in de 54ste minuut hun geloof in een stunt zagen slinken. Na een pass van Bruma kwam Cody Gakpo vrij voor het doel van Mura. De voor Romero ingevallen aanvaller toonde zich koel; 1-3.

Op aangeven van Bruma maakte Malen na ruim een uur met zijn tweede treffer van de avond aan alle onzekerheid een einde. Zonder te overtuigen en ook zonder echte zorgen speelde PSV het duel vervolgens uit in de wetenschap dat er nog één duel moet worden gewonnen voor het begeerde Europa League-ticket. Gakpo bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 1-5.

Rosenborg BK
PSV krijgt in de play-offs te maken met Rosenborg BK. De Noorse ploeg rekende dankzij een goal van Anders Konradsen af met Alanyaspor (1-0) en zal over een week de gastheer zijn voor de Eindhovenaren. In één duel zal dan beslist worden wie het Europa League-ticket krijgt. De resultaten van vorig seizoen bieden daarbij perspectief. In de Europa League won PSV een jaar geleden in Trondheim (1-4), met onder andere twee goals van Malen.

Rosenborg BK
Rosenborg BK
1 - 0
Alanyaspor
Alanyaspor
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.