Malen voegt daad bij woord en verlengt bij PSV

Reacties

Donyell Malen heeft zijn contract bij PSV tot medio 2024 verlengd. Daarmee slaat de Eindhovense club een flinke slag, want de verbintenis van de aanvaller liep na dit seizoen af.

Malen voegt daad bij woord en verlengt bij PSV

Malen gaf recent al diverse keren aan dat het wel goed zou komen met zijn contractverlenging. Hij heeft nu daad bij het woord gevoegd. Voor Malen liggen dit seizoen bij PSV veel kansen om definitief door te breken als basisspeler. Spits Luuk de Jong is al vertrokken; daarnaast is het bijzonder onrustig rond Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Gaston Pereiro.

In de voorbereiding en de eerste wedstrijden van het seizoen werd Malen door Mark van Bommel als spits gebruikt, maar de trainer liet zich diverse keren ontvallen dat hij de aanvaller ook als optie ziet voor andere posities in de voorhoede. 'Speeltijd moet je zelf afdwingen', reageert Malen op zijn nieuwe contract. 'Als voetballer heb je niets te eisen, je moet laten zien dat je er klaar voor bent. Iedere dag weer. Bij een club als PSV is er veel concurrentie en daar houd ik van. Dat maakt me beter.'

Technisch manager John de Jong van PSV is enorm onder de indruk van de stormachtige ontwikkeling van Malen, die zich al vast in de basis lijkt te hebben gespeeld. 'Donyell heeft in korte tijd flinke stappen gezet en het is duidelijk dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt. Hij is snel, vaardig en doelgericht. Dat is een combinatie die je niet vaak tegenkomt.”

Malen staat voor zijn derde seizoen bij PSV, dat hem medio 2017 overnam van Arsenal. Het afgelopen seizoen was de jeugdinternational hoofdzakelijk als invaller al goed voor tien doelpunten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.