Malen middelpunt van dolle vreugde bij PSV: 'Een heerlijk gevoel'

Reacties

Achttien seconden voor het verstrijken van de extra tijd schoot Donyell Malen donderdagavond de winnende treffer binnen voor PSV op bezoek bij Omonia Nicosia (1-2). De 21-jarige aanvaller blikt terug op een memorabele avond in Cyprus.

Malen middelpunt van dolle vreugde bij PSV: 'Een heerlijk gevoel'
© Pro Shots
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia
1 - 2
PSV
PSV

Door een wereldgoal van Jordi Gómez kwam de thuisploeg op voorsprong, maar dankzij twee goals van Malen gingen de drie punten naar PSV. De jonge spits droeg bij afwezigheid van Denzel Dumfries de aanvoerdersband en nam zijn ploeg dus ook bij de hand. 'Ik sta hier met een heerlijk gevoel', reageert hij op de clubsite van de Eindhovenaren.

Na zijn winnende treffer vloog Malen zijn ploeggenoten in de armen en volgde een explosie van vreugde. De zege moest immers van ver komen bij PSV. 'Het waren een paar aparte dagen, dat we dan toch nog winnen maakt me blij. We zijn als team goed met alle omstandigheden omgegaan', zei Malen, doelend op de curieuze gang van zaken rond Jordan Teze en Eran Zahavi.

Teze vloog donderdag dus pas naar Cyprus, maar deed 'gewoon' de volledige negentig minuten mee tegen Omonia. 'Het is een lange dag geweest, maar ik ben heel blij dat ik die heb afgesloten met een overwinning', aldus de 21-jarige verdediger, die in eerste instantie dus geweigerd werd door de Cypriotische autoriteiten.

'Toen ik in het vliegtuig zat, hoorde ik dat ik het land niet in mocht. Daarvoor mocht het wel. De situatie is natuurlijk niet makkelijk, maar ik heb me gewoon ingesteld op het feit dat ik moest spelen. We hadden deze zege nodig', sluit hij af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.