Malen evenaart Ronaldo en hoopt dat De Boer meekijkt

Reacties

Met twee goals was Donyell Malen donderdagavond van grote waarde in het Europa League-duel met NS Mura. Mede door de treffers van de 21-jarige aanvaller won PSV met ruime cijfers in Slovenië.

Malen evenaart Ronaldo en hoopt dat De Boer meekijkt
© Pro Shots
Mura
Mura
1 - 5
PSV
PSV

Het duurde donderdag slechts zeventien minuten alvorens Malen het net wist te vinden in Slovenië. Hoewel de gastheren van NS Mura nog wel terugkwamen tot 1-1 was er vervolgens geen houden meer aan en liep PSV uit tot een 1-5 overwinning. In de 65ste minuut tekende Malen nog voor zijn tweede goal. Daarmee scherpte hij zijn fraaie statistieken nog maar eens verder aan. Sinds de start van het vorige voetbalseizoen was Malen betrokken bij liefst 25 goals in 28 wedstrijden in alle competities. Twintig keer wist hij zelf het net te vinden, vijf keer bereidde hij een goal voor. Slechts vier Eredivisie-spelers deden het in die periode beter. En dat terwijl Malen lang uit de roulatie was met een knieblessure.

'De oude Donyell? Bij momenten wel, maar ik kom van een lange weg en er is nog genoeg te verbeteren. Ik heb er twee gemaakt, maar ik had er nog wel meer kunnen maken', zo bleef Malen zelfkritisch op het clubkanaal van PSV. 'Ik vond niet dat het perfect ging, maar als collectief zat iedereen op dezelfde lijn. Er zit nog veel rek in', zo beloofde de aanvaller, die blij is met de voorzetten van Philipp Max. 'Hij heeft een goede voorzet in huis en we trainen daar veel op. Ook bij die tweede toen de bal bij Mauro kwam. Niet alle ballen hoeven naar mij natuurlijk.'

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van PSV - FC Emmen?
  • 86% PSV wint (851 stemmen)
  • 6% Gelijkspel (56 stemmen)
  • 9% FC Emmen wint (88 stemmen)

Malen hoopte dat Frank de Boer, de nieuwe bondscoach, mee heeft gekeken naar het duel in Slovenië. De PSV-aanvaller is immers opgenomen in de voorselectie voor de duels met Mexico, Bosnië-Herzegovina en Italië. 'Ik zit in de voorselectie dus dat is heel mooi. Ik denk dat de bondscoach voetbal kijkt dus ik denk dat hij deze wedstrijd ook wel heeft gekeken', aldus Malen, die nu even veel goals als Ronaldo heeft gemaakt vóór de 22ste verjaardag. Ronaldo en Malen maakten er allebei negen. Malen krijgt nog de kans die statistieken aan te scherpen. Hij wordt 19 januari pas 22.

Mauro Júnior
Overigens was Malen niet de enige die zich in een rijtje met Ronaldo mocht scharen na donderdagavond. Ook Mauro Júnior voegde zich in een fraai rijtje namen. Namelijk die van Braziliaanse doelpuntenmakers voor PSV in Europa. De Braziliaan tekende voor de 0-2 en werd daarmee de achtste Braziliaan die een Europese goal namens PSV mocht noteren na Romário (15), Ronaldo (9), Jonathan Reis (5), Alex (4), Marcelo (2), Marcos (1) en Marcelo Ramos (1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.