Malen en Lammers helpen PSV aan klinkende zege op Hertha BSC

PSV heeft zaterdagmiddag een overtuigende oefenzege geboekt op Hertha BSC. De Eindhovenaren waren in Berlijn met 0-4 te sterk voor de nummer tien van de Bundesliga.

PSV-trainer Roger Schmidt had tegen Hertha direct een basisplaats ingeruimd voor Yvon Mvogo. De 26-jarige huurling van RB Leipzig werd deze week gepresenteerd en stond meteen onder de lat bij PSV. Opvallend was ook de positie van Jorrit Hendrix. De gelegenheidsaanvoerder speelde als rechtsback. Voorin koos Schmidt voor Donyell Malen en Cody Gakpo, Sam Lammers begon op de bank.

PSV speelde een prima eerste helft in Berlijn en kwam in de 37ste minuut op voorsprong via Malen. De 21-jarige spits troefde Karim Rekik af en trof doel in de korte hoek: 0-1. Dat was ook de ruststand. De tweede helft begon PSV met Erick Gutiérrez in plaats van Mohamed Ihattaren, terwijl kort voor rust ook Sam Lammers al in de ploeg was gekomen voor Bruma.

Drie minuten na de hervatting was het opnieuw raak voor PSV. Een inzet van Lammers werd door Niklas Stark van richting veranderd en viel binnen: 0-2. Daarna was het de beurt aan Gakpo. De jonge aanvaller kon twintig minuten voor tijd van dichtbij binnentikken na breedleggen van Malen: 0-3. In de slotfase kwamen Nederlanders Javairô Dilrosun en Daishawn Redan nog in de ploeg bij Hertha, waar Deyovaisio Zeefuik in de basis was begonnen.

Het slotakkoord in de Duitse hoofdstad was voor Lammers. Na uitstekend terugleggen van Ryan Thomas bleef de spits rustig en schoof de 0-4 binnen. Komende donderdag wacht de volgende test voor de mannen van Schmidt: dan speelt PSV een oefenduel met VfL Bochum.