Maldini verklapt: Giroud komend seizoen te bewonderen bij AC Milan

Reacties

Olivier Giroud heeft een nieuwe werkgever gevonden: de Franse spits verruilt Chelsea voor AC Milan. Namens de Italiaanse club heeft technisch directeur Paolo Maldini alvast een voorschot genomen op de afronding van die transfer.

Maldini verklapt: Giroud komend seizoen te bewonderen bij AC Milan
© Pro Shots

De inmiddels 34-jarige Giroud is een erkend goalgetter. Zo staat hij tweede op de topscorerslijst aller tijden van Frankrijk: hij heeft er 46 gemaakt, koploper Thierry Henry staat op 51. Giroud brak in eigen land écht door bij Tours en Montpellier, met die laatste club werd hij in 2012 verrassend kampioen van de Ligue 1. Daarop pikte Arsenal hem op, na zes jaar verhuisde hij naar stadgenoot Chelsea, waar hij deze zomer weer gaat vertrekken.

Het gonst al tijden van de geruchten over een transfer van Giroud naar AC Milan, en dat gaat nu ook daadwerkelijk gebeuren. 'Olivier arriveert donderdag', zo heeft technisch directeur Maldini in Italiaanse media laten weten. 'Hij is een echte kampioen en kersvers Champions League-winnaar. Het is een speler op wie we kunnen bouwen, daar waren we ook naar op zoek. We hebben ervaren jongens zoals hij nodig, want we hebben het jongste team in de Serie A.'

Naar verluidt bedraagt de transfersom twee miljoen euro, Giroud zal zijn contract ondertekenen nadat hij de medische keuring heeft ondergaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.