Malaise Roma houdt aan door nederlaag tegen Sampdoria

AS Roma heeft in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen de nummer zes van de ranglijst Sampdoria: 0-1. Het is al het zevende officiële duel op rij dat de Romeinen, waar Kevin Strootman de gehele wedstrijd speelde, niet in winst weten om te zetten.

Bij beide ploegen zaten er grote namen op de bank. Bij Roma namen Daniele De Rossi en Diego Perotti weer eens plaats tussen de reservespelers, nadat ze lange tijd uitgeschakeld waren met blessures. Een bank verderop gold hetzelfde voor Fabio Quagliarella.

Sampdoria had de eerste helft het beste van het spel, maar het was AS Roma dat de grootste kans kreeg: Alessandro Florenzi mocht na 38 minuten aanleggen vanaf elf meter. De scheidsrechter gaf een penalty nadat Bartosz Bereszynski de bal ongelukkig op zijn hand kreeg, maar de Roma-aanvoerder schoot recht door het midden waardoor Emiliano Viviano de strafschop kon stoppen.

In de 44ste minuut kon Roma-doelman Alisson zich op zijn beurt onderscheiden. Met twee snelle reflexen hield hij Gianluca Caprari​ van het scoren af. Het waren twee van de in totaal acht reddingen die hij in de eerste helft maakte. Meer dan een Roma-keeper de laatste vijf jaar in een gehele wedstrijd heeft gemaakt. Vorige week was Alisson ook al de grote uitblinker bij Roma.

Lorenzo Pellegrini had in de openingsfase van de tweede helft de thuisploeg op voorsprong moeten zetten. In een tijdsbestek van vier minuten kreeg hij twee opgelegde kansen, maar hij schoot ze beide recht op doelman Viviano op. Even later kwam Pellegrini weer in kansrijke positie, maar nu besloot hij de bal af te leggen op de 'onzichtbare' Edin Dzeko. De Bosniër, die hoog op het verlanglijstje staat van Chelsea, kreeg zijn voet niet goed achter de bal en hielp zo een derde grote Roma-kans om zeep.

Negen minuten voor tijd ging het mis voor Strootman en consorten. Een snelle uitbraak van Samp werd de thuisploeg te machtig. Nicola Murru brak door op links en gaf een mooie voorzet op Duvan Zapata, die eenvoudig binnentikte: 0-1. Daar bleef het bij. Sampdoria nadert Roma door de overwinning tot op vier punten in de Serie A.