Slot komt met positieve update over Malacia

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot is positief gestemd over de kansen van Tyrell Malacia om de finale van de Conference League te halen. De linksback is geblesseerd aan zijn hamstring en mist daardoor wel het afsluitende competitieduel, in De Kuip tegen FC Twente.

Slot komt met positieve update over Malacia
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Malacia miste afgelopen woensdag het duel met Go Ahead Eagles vanwege een schorsing. Een rentree tegen FC Twente is niet aan de orde. De hamstringblessure speelt de back nog parten.

Welke gevolgen de blessure heeft voor de beschikbaarheid voor de Conference League-finale is nog ongewis. De Rotterdammers spelen op 25 mei in Tirana tegen AS Roma. 'De beschikbaarheid van Malacia voor de finale zal in een later stadium duidelijk worden', liet Feyenoord al weten.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Tukkers was Slot een stuk positiever gestemd. 'Het is jammer dat hij er niet bij is tegen Twente, maar we hebben wel de verwachting en goede hoop dat hij volgende week weer mee gaat trainen om bij de finale weer beschikbaar te zijn. Het woord zorgelijk zou ik daarom niet in de mond willen nemen.'

Malacia liep zijn klachten op in het 2-2 gelijkspel tegen PSV. 'Het is geen acuut moment geweest, anders had hij die wedstrijd ook niet uit kunnen spelen. Hij heeft wel de klachten van die wedstrijd meegenomen. Toen hij op het trainingsveld stond, kwam hij erachter dat hij toch nog wat klachten had', aldus Slot, die op de training de voorbije dagen niet helemaal okselfrisse vleugelaanvaller Reiss Nelson wel weer kon begroeten. Gernot Trauner sloeg vrijdag wel uit voorzorg de training over.

Bijlow
Omdat door de eindstrijd het seizoen van Feyenoord met twee weken is verlengd, kreeg Slot ook vragen over doelman Justin Bijlow. Zijn seizoen zou er eigenlijk op zitten door een voetblessure. 'Hij traint kei- en keihard om weer terug te komen. Omdat dat zijn karakter en mentaliteit is. Hoe dat de komende weken uit gaat pakken, dat moeten we heel rustig en voorzichtig mee omgaan. Ik heb het hem ook nog geen enkele keer gevraagd. Hij zit in een revalidatietraject en heeft vanaf de eerste dag keihard gewerkt. Hij is bezig fit te worden, dat is belangrijk voor hem en voor de club en daar ligt geen enkele druk op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.