Makkelie fluit zondag PSV - Ajax

Reacties

De KNVB heeft scheidsrechter Danny Makkelie aangesteld om zondag de Eredivisie-topper PSV-Ajax te leiden. Bij winst mogen de Eindhovenaren zich landskampioen noemen.

Makkelie fluit zondag PSV - Ajax

De 35-jarige Dordtenaar floot eerder dit seizoen de toppers Feyenoord - Ajax (1-4) en Feyenoord - PSV (1-3). In totaal leidde hij deze jaargang drie wedstrijden van PSV (drie keer winst) en vier van Ajax (drie keer winst en één maal gelijk). Alle door Makkelie geleide duels van de Amsterdammers waren overigens uitwedstrijden.

De eerdere ontmoeting tussen de nummers één en twee in december stond in Amsterdam onder leiding van Kevin Blom. Makkelie floot op 1 maart 2015 voor het eerst een duel tussen PSV en Ajax. De Amsterdammers wonnen met 1-3. Hij leidde de afgelopen weken in de Champions League Barcelona-AS Roma en in de Eredivisie FC Twente-Feyenoord.

WK
Björn Kuipers en Makkelie vertrekken na hun wedstrijden van dit weekend naar Italië voor een bijeenkomst van de FIFA ter voorbereiding op het WK van komende zomer. De arbiters zullen daar onder andere opnieuw een VAR-training afwerken. Kuipers is al aangewezen om in Rusland wedstrijden te leiden, de verwachting is dat Makkelie volgende week de bevestiging krijgt dat hij als videoarbiter op het WK actief zal zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.