Makkelie en Martens zorgen voor alleen maar meer chagrijn bij FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft opnieuw niet gewonnen in de Eredivisie. In Stadion Galgenwaard bleef het tegen FC Volendam mede door twee ingrepen van VAR Danny Makkelie bij een doelpuntloos gelijkspel.

Makkelie en Martens zorgen voor alleen maar meer chagrijn bij FC Utrecht
© ESPN
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Bij Utrecht werd juist zo gesmacht naar een zege. In de laatste drie competitieduels werd maar één punt gepakt en voorafgaand aan die duels kreeg de ploeg van Michael Silberbauer al de grootste domper van het seizoen te verwerken. Spakenburg schakelde de Domstedelingen uit in de kwartfinale van het bekertoernooi. Bij FC Volendam was het intern onrustig vanwege bestuurlijke perikelen, maar Wim Jonk won na de winterstop wel zes van de twaalf duels in de Eredivisie.

In de beginfase drong de thuisploeg aan, maar had Volendam-goalie Filip Stankovic een redding in huis bij een kopbal van Sander van de Streek. Vervolgens gaf arbiter Richard Martens geen strafschop na een duel tussen Tasos Douvikas en verdediger John Murkin.

Naarmate de eerste helft vorderde, bleek dat Utrecht problemen had om écht grote kansen te creëren. Af en toe was FC Volendam dreigend. Juist toen het wel lukte een grote kans bij elkaar te spelen, had Douvikas het vizier niet op scherp staan. Hij schoot oog in oog met Stankovic matig in, waardoor de doelman de inzet van de Eredivisie-topscorer (met zijn hoofd) kon pareren. Op slag van rust had Utrecht ook nog eens pech toen een schot uit de draai van Bart Ramselaar tegen de paal belandde en de rebound niet besteed was aan Douvikas.

In de tweede helft werd het chagrijn van FC Utrecht alleen maar groter. Eerst werd de 1-0 van Nick Viergever terecht afgekeurd. Hij rondde van dichtbij af na verlengen van Van de Streek en stond daarbij buitenspel.

Bij het volgende besluit van de arbitrage waren meer vraagtekens te zetten. Bart Ramselaar dacht de score te openen, nadat Stankovic een voorzet van Sean Klaiber losliet. Martens keurde de goal in eerste instantie goed, maar werd door Makkelie naar de kant geroepen toen in het stadion het feestje al was begonnen. In aanloop naar de goal zou de bal over de zijlijn geweest zijn tijdens de actie van Klaiber (zie foto boven). Hoewel de tv-beelden geen duidelijkheid gaven, wist Martens genoeg. Na het sein van Makkelie zette hij een streep door de goal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat gebeurde vervolgens nóg eens toen Douvikas het publiek voor een derde keer onnodig liet juichen. Een van richting veranderd schot prikte hij binnen, maar Makkelie wees Martens erop dat Bas Dost hinderlijk buitenspel had gestaan voor de neus van Stankovic. Het zorgde opnieuw voor boosheid bij FC Utrecht.

In de slotfase probeerde FC Utrecht het nog wel, maar werd er ondanks een kans voor Mike van der Hoorn niet meer gescoord. Zo eindigde ook het duel met FC Volendam in een teleurstelling voor de nummer zeven van de Eredivisie. FC Volendam is momenteel de nummer dertien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

FC Utrecht Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55-50
+5
54
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
12
N.E.C.
34
8
15
11
42-45
-3
39
13
Fortuna Sittard
34
10
6
18
39-62
-23
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.