Makkelie als videoscheidsrechter naar WK

Reacties

Scheidsrechter Danny Makkelie gaat naar het WK. De Nederlander is - volgens goed ingelichte bronnen - één van de arbiters die door de FIFA zijn geselecteerd om op het eindtoernooi in Rusland komende zomer te fungeren als videoscheidsrechter.

Makkelie als videoscheidsrechter naar WK

Ook Björn Kuipers zal op het WK actief zijn, als 'gewone' scheidsrechter. Samen met zijn assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel werd de scheidsrechter uit Oldenzaal eind maart officieel uitgenodigd door de wereldvoetbalbond. Team Kuipers krijgt dus gezelschap van Makkelie. Er zijn momenteel dertien video-arbiters in Italië voor een laatste seminar, later deze week volgt de officiële bevestiging.

'In de tweede helft van april komen we weer bijeen in Italië', sprak Kuipers enkele weken geleden nog. 'Dan zal de definitieve keuze wat betreft de VAR's ook gemaakt worden. Dat is een belangrijke beslissing die dan genomen moet worden.' Die beslissing gaat dus goed uitpakken voor Makkelie.

De scheidsrechter uit Dordrecht werd de afgelopen tijd aangesteld voor de nodige topduels. Zo floot hij zondag nog de kampioenswedstrijd van PSV, waarbij hij Ajax-spelers Siem de Jong en Nicolás Tagliafico respectievelijk direct rood en twee keer geel gaf. Zo'n twee weken geleden had Makkelie ook al de leiding over de Champions League-kraker tussen Barcelona en AS Roma (4-1), een optreden waar vanuit Italië veel kritiek op kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.