Makaay: 'Voor Zirkzee is Bayern natuurlijk een superleerschool'

Reacties

Roy Makaay volgt de ontwikkeling van zijn voormalige pupil Joshua Zirkzee met veel interesse. De oud-topspits van Bayern München is benieuwd naar de vervolgstappen die de negentienjarige aanvaller gaat zetten.

Makaay: 'Voor Zirkzee is Bayern natuurlijk een superleerschool'
© Pro Shots

Makaay volgt Bayern nog op de voet, maar kende Zirkzee al van dichtbij. Hij maakte als trainer Zirkzee een jaar mee toen de jongeling nog bij Feyenoord in de jeugd speelde. Hij is onder de indruk van wat hij dit seizoen van de jongeling heeft gezien in de Bundesliga. 'Niet voor niets heeft hij al een paar echte spitsengoals gemaakt. Zirkzee scoort makkelijk en heeft zijn fysiek natuurlijk mee. Als zestienjarige had hij fysiek al een enorme voorsprong op tegenstanders. Van in Duitsland trainen word je sowieso al sterk. Op papier is hij nog een A-junior, dat vergeten we in Nederland nog weleens.'

Volgens Das Phantom is het belangrijk dat er rust is rond de ontwikkeling van Zirkzee. Er is ook in Nederlandse media al volop discussie over wat het beste is voor de toekomst van de jeugdinternational. Als stand-in van Robert Lewandowski wachten op kansen of verhuurd worden? Zirkzee kreeg dit seizoen na de aanstelling van Hansi Flick als hoofdtrainer al de nodige kansen als de Pool geblesseerd of geschorst was en scoorde al vier keer in de Bundesliga.

Makaay: 'Lewandowski speelt er natuurlijk nog wel even en is na de coronabreak ook topfit teruggekeerd. Als hij fit is, dan speelt hij alles. Als talent word je zeker veel beter als je iedere training tegenover Alaba, Boateng of Martínez staat. Noem ze allemaal maar op. Voor Zirkzee is Bayern natuurlijk een superleerschool. Maar wedstrijdminuten zijn ook niet onbelangrijk. Het is wel zaak dat hij minuten gaat maken.'

Lees het volledige interview met Makaay op VI PRO. In het gesprek is er aandacht voor onder meer de klasse van Thomas Müller en de eeuwige druk bij de Bundesliga-grootmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.