Mahrez piekert ondanks bijrol niet over een vertrek bij de kampioen

Reacties

Riyad Mahrez is niet van plan om Manchester City komende zomer de rug toe te keren. In zijn eerste seizoen in de Eastlands kwam Mahrez veel minder aan spelen toe dan hij hoopte, maar hij twijfelt niet aan zichzelf of zijn keuze voor The Citizens.

Mahrez piekert ondanks bijrol niet over een vertrek bij de kampioen

'Het is niet zo eenvoudig om in een team en een selectie terecht te komen waarin net bijna alle prijzen gewonnen zijn. Maar ik wist dat ik mijn kans zou grijpen, als die zich aan zou dienen', zegt de Algerijn. 'Ik ben hier gelukkig, dat ik niet altijd speel hoort erbij. Dat is voor mij geen reden om ergens anders naartoe te gaan. Dat zal ik ook nooit doen, het is de makkelijkste weg.'

Mahrez maakte vorig jaar voor 67 miljoen euro de overstap van Leicester City naar Manchester City. Ondanks dat forse prijskaartje en zijn kwaliteiten als voetballer moest hij zeer geregeld genoegen nemen met een bijrol. Mahrez speelde dit seizoen niet meer dan 1339 minuten in de competitie, slechts 39 procent van het totale aantal.

Meeste PL-speelminuten bij Manchester City in 2018/19

Naam Minuten Percentage
Ederson 3.420 100%
Aymeric Laporte 3.057 89%
Bernardo Silva 2.853 83%
Kyle Walker 2.777 81%
Raheem Sterling 2.777 81%
Sergio Agüero 2.480 73%
David Silva 2.411 70%
Fernandinho 2.381 70%
Ilkay Gündogan 2.135 62%
Leroy Sané 1.867 55%
John Stones 1.762 52%
Riyad Mahrez 1.339 39%
Nicolás Otamendi 1.233 36%
Vincent Kompany 1.223 36%
Oleksandr Zinchenko 1.153 34%

Drie maanden geleden sprak manager Pep Guardiola zich al uit over de lastige zaak. Hij benadrukte toen dat Mahrez geen schuld had aan zijn beperkte bijdrage dit seizoen. 'Ik ben daarvoor de reden. Ik word er verdrietig van, want hij traint ongelooflijk goed. Hij is een ongelooflijk getalenteerde speler, maar op dit moment hebben we vijf aanvallers', lichtte Guardiola toe.

Reusachtige concurrentie
De spelers tegen wie Mahrez het opneemt in de jacht op speeltijd zijn niet de minsten: Bernardo Silva, Raheem Sterling, Leroy Sané, Gabriel Jesus en David Silva. Bovendien kan Guardiola voor het middenveld ook nog over supertalent Phil Foden beschikken. Zoals het er nu naar uitziet vertrekt geen van Mahrez' zes concurrenten deze zomer bij de club.

Daarnaast is het afwachten wie Guardiola er nog bij wil halen in de zomer. De grote vraag is dan ook of er voor Mahrez volgend seizoen wezenlijk iets verandert. Zelf is de spelmaker niet bezig met die vraag. 'Ik heb veel vertrouwen in wat ik kan en volgend seizoen staat er een nieuw seizoen voor de deur', zegt de middenvelder annex aanvaller optimistisch.

In de kampioenswedstrijd tegen Brighton nam Mahrez zondag de 1-3 voor zijn rekening.
In de kampioenswedstrijd tegen Brighton nam Mahrez zondag de 1-3 voor zijn rekening.

Zondag speelde hij een rol in de kampioenswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion: met een prachtig schot maakte hij er in de tweede helft 1-3 van voor Manchester City. 'We hebben heel goed gespeeld en de competitie verdiend gewonnen', zegt Mahrez over het voltooide seizoen.

'Zelf heb ik ook mijn goals gemaakt en de ploeg geholpen. Ik ken deze competitie inmiddels goed en heb al het nodige meegemaakt en gedaan', aldus de Algerijn. De titel met Manchester City is zijn tweede in Engeland. Hij maakte drie seizoenen geleden deel uit van de kampioensploeg van Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.