Magistrale Koopmeiners blinkt uit, Juventus naar de Conference League

Reacties

Teun Koopmeiners heeft zijn tweede Serie A-seizoen op indrukwekkende wijze afgesloten. De Nederlander eiste met een hattrick én een assist een hoofdrol op bij Atalanta tegen Monza. Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp kunnen met AS Roma opgelucht ademhalen.

Magistrale Koopmeiners blinkt uit, Juventus naar de Conference League
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
5 - 2
Monza
Monza

Koopmeiners opende in de twaalfde minuut de score tegen Monza met een rake kopbal. Op slag van rust verzorgde de Oranje-international vervolgens ook de 2-0. De bezoekers dachten na een doelpunt van Andrea Colpani even aan een comeback, maar daar wilde Koopmeiners niet aan meewerken.

Eerst gaf de Nederlander de assist voor de 3-1. Daarna completeerde hij zijn hattrick op magistrale wijze. Koopmeiners zag doelman Michele di Gregorio ver voor zijn doel staan en schoot de bal van een meter of 45 over de keeper heen in het doel.

Door zijn tweede hattrick van dit seizoen sluit Koopmeiners zijn tweede Serie A-jaar af met tien competitietreffers. Luis Muriel zorgde uiteindelijk nog voor het slotakkoord: 5-2. Atalanta gaat door de vijfde plaats de Europa League in, ten koste van Juventus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Spezia
Spezia

Voor Roma, waar Wijnaldum inviel en Karsdorp op de bank bleef, was het zaak om te winnen en daarmee Juventus onder zich te houden. De zesde plaats in de Serie A levert immers een Europa League-ticket op. De zevende plaats betekent deelname aan de play-offs voor de Conference League.

De ploeg van José Mourinho kende echter een valse start met de vroege tegengoal van Dimitrios Nikolaou. Maar Roma vocht zich weer terug. Nicola Zalewski maakte gelijkmaker en in de extra tijd van de tweede helft viel de verlossende 2-1. Paulo Dybala benutte een strafschop en schoot Roma zo naar de Europa League.

Udinese
Udinese
0 - 1
Juventus
Juventus

Juventus deed wat het moest doen op bezoek bij Udinese. Dankzij een goal van Federico Chiesa halverwege de tweede helft pakte De Oude Dame drie punten in de Dacia Arena. Lang mocht de formatie van Massimiliano Allegri hopen op een goede afloop.

Het was notabene voormalig Juventus-aanvaller Dybala die zijn oude club uiteindelijk in rouw dompelde. Door de treffer van de Argentijn voor Roma moet Juventus zich deze zomer melden voor de play-offs voor de Conference League.

Zo 4 jun. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.