Magistrale knal Reus genoeg voor Dortmund-zege

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich dankzij een zege op Borussia Mönchengladbach op de tweede plaats in de Bundesliga genesteld (0-1). De Borussen-derby liet ook zien dat het herstel een wankel evenwicht is.

Magistrale knal Reus genoeg voor Dortmund-zege

Dortmund-trainer Peter Stöger koos voor Mario Götze, Marco Reus en André Schürrle als het driemanschap achter spits Michy Batshuayi. Het was voor het eerst dat deze drie Duitse internationals samen in de basis stonden bij BVB. De keuze betaalde zich na een ruim een half uur uit.

Götze stond met een splijtende pass op Schürrle aan de basis van de openingstreffer. Schürrle speelde vervolgens door naar Reus, die met een schitterend schot via de onderkant van de lat de score opende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Borussia Mönchengladbach, dat op slag van rust een treffer zag worden afgekeurd wegens buitenspel, deed op het zeer slechte veld (zie foto onderaan) er alles aan om een vierde nederlaag op rij te voorkomen. Maar alle verwoede pogingen haalden niets uit. De ploeg van Dieter Hecking moest na het laatste fluitsignaal andermaal concluderen dat het scoren het grote probleem is. Inmiddels staan Die Fohlen 360 minuten droog.

Dat het scoren ook niet lukte tegen Dortmund was mede door toedoen van Roman Bürki. De BVB-doelman bleek een te grote sta in de weg voor de gastheren die 26 vergeefse doelpogingen noteerden tegen zeven voor de gasten.

Door derde moeizame zege op rij is Borussia Dortmund de nieuwe nummer twee van de Bundesliga. RB Leipzig kan maandag met een zege bij Eintracht Frankfurt de rol van belangrijkste achtervolger heroveren. Borussia Mönchengladbach staat door de vierde nederlaag op rij op de tiende stek. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.