Magere generale Schalke voor CL-bezoek City, Weghorst weer trefzeker

Schalke 04 is zaterdag op eigen veld niet verder gekomen dan een gelijkspel tijdens speelronde 22 van de Bundesliga. Wout Weghorst scoorde weer voor VfL Wolfsburg.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Met het Champions League-duel met Manchester City van woensdag in het achterhoofd heeft Schalke 04 zaterdag een teleurstellend resultaat geboekt. Die Königsblauen, waar Jeffrey Bruma in de slotfase nog zijn opwachting maakte, kwamen op eigen veld tegen SC Freiburg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De uitsluiting van Suat Serdar, die kort voor rust rood kreeg na een charge op Mike Frantz, leek de voorbode van een slechte middag in Gelsenkirchen. Met een man minder hield Schalke 04 ondanks enkele heikele momenten voor het eigen doel stand, ook omdat Freiburg in de blessuretijd Christian Günter met een tweede gele kaart verloor. Beide clubs schieten weinig op met het punt om de onderste regionen te verlaten.

VfL Wolfsburg
3 - 0
FSV Mainz 05

In de strijd om de Europese startbewijzen heeft VfL Wolfsburg met de eerste thuiszege van 2019 goede zaken gedaan. Concurrent FSV Mainz 05 werd in een directe confrontatie op afstand gezet. Die Wölfe hadden na vier minuten een voorsprong te pakken. Na de goal van Maximilian Arnold werd in aanvallend opzicht weinig meer vernomen van de thuisploeg. FSV Mainz 05, met Jean-Paul Boëtius in de basis, had het heft in handen. Het gebrek aan daadkracht voor het doel van Wolfsburg kostte de gasten de kop.

In de 69ste minuut deelde Wout Weghorst namens Wolfsburg de genadeklap uit. De drievoudig Oranje-international verzilverde een strafschop en heeft daardoor in drie duels op rij gescoord. Robin Knoche maakte een kwartier voor tijd het karwei af; 3-0.

VfB Stuttgart
1 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

VfB Stuttgart beleefde een onrustige week met de nieuwe wisseling van de wacht als voorlopig laatste hoofdstuk. Technisch directeur Michael Reschke moest plaatsmaken voor Thomas Hitzlsperger als antwoord op de aanwezigheid van het degradatiespook. 'Voor mij is het belangrijkste om in de buurt van de trainer te zijn en te helpen waar ik kan om de curve weer de goede kant op te krijgen', aldus de nieuwe td.

Het eerste voorzichtige effect was zichtbaar tegen RB Leipzig. Na de snelle openingstreffer van Yussuf Poulsen, die na zes minuten op aangeven van Timo Werner de gasten aan een voorsprong had geholpen, werd mentale weerbaarheid getoond. In de zestiende minuut stond de gelijkmaker van Stuttgart op het scorebord. Steven Zuber benutte een strafschop, die na het raadplegen van de videoarbiter was toegekend na hands van Willi Orban. Het bleek niet genoeg voor een opsteker in de vorm van een positief resultaat. Marcel Sabitzer en Poulsen zorgden met hun goals voor een zege van Leipzig.

1899 Hoffenheim
3 - 0
Hannover 96
Hannover 96

De overwinning van Hannover 96 van vorige week op 1. FC Nürnberg bleek slechts een opleving. Het bezoek aan 1899 Hoffenheim leverde de ploeg van trainer Thomas Doll de veertiende nederlaag van het seizoen op. Al binnen een kwartier was het duel beslecht door goals van Joelinton en Ishak Belfodil, die met zijn rug de 2-0 maakte. Kerem Demirbay tekende in de tachtigste minuut voor het slotakkoord.