Mager PSV na heerlijke start moeizaam langs hekkensluiter NAC

Reacties

Dat de topvorm er niet is bij PSV na de winterstop, werd ook tegen NAC Breda weer duidelijk. Toch hielden de Eindhovenaren de punten tegen de hekkensluiter wel in eigen huis.

Mager PSV na heerlijke start moeizaam langs hekkensluiter NAC
PSV
PSV
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Door de schorsing van Hirving Lozano maakte Cody Gakpo zijn basisdebuut bij PSV, waar Jorrit Hendrix ten koste van Michal Sadílek terugkeerde in het elftal en Mohammed Ihattaren wederom de voorkeur kreeg boven Gastón Pereiro. NAC had aanvoerder Menno Koch, opgeleid door PSV, terug na een schorsing.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Gakpo brak door op links en gaf strak voor richting Luuk de Jong, die zijn 21ste doelpunt van het seizoen binnenschoot: 1-0. NAC liet zich van het kastje naar de muur sturen en mocht van geluk spreken dat PSV nauwelijks écht doordrukte. Wel waren er kansen voor De Jong en Gakpo, terwijl Angeliño de lat raakte.

Het slappe spel van PSV zorgde voor woede op de tribunes. De fans van de Eindhovenaren maakten met fluitconcerten duidelijk niet onder de indruk te zijn van het lage tempo en de vele balletjes breed en terug. Vlak na rust stonden zij echter alweer op de banken toen De Jong de 2-0 dacht te maken met een goede kopbal. Het doelpunt werd uiteindelijk op aanraden van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel.

Trainer Mark van Bommel zag tot zijn grote onvrede heel veel misgaan bij PSV tegen NAC.
Trainer Mark van Bommel zag tot zijn grote onvrede heel veel misgaan bij PSV tegen NAC.

Langzaam maar zeker kreeg NAC in de gaten dat PSV niet bepaald in vorm was. Mitchell te Vrede zorgde voor gevaar, net als Menno Koch. Na 67 minuten kon Van Bommel het niet meer aanzien en voerde hij een dubbele wissel door. Hendrix en Gakpo verlieten het veld voor Sadílek en Donyell Malen. Die ingreep leverde vier minuten later al resultaat op.

Pablo Rosario stuurde Denzel Dumfries de diepte in. De rechtsback behield het overzicht en legde goed terug op Malen, die de bal in de verre hoek schoof: 2-0. PSV kreeg nog prima kansen op een derde, maar Steven Bergwijn schoot in vrijstaande positie tegen de lat en Dumfries kopte net naast. Zo hield NAC de schade op bezoek bij de koploper uiteindelijk redelijk beperkt en is het gat tussen PSV en Ajax nu acht punten, al hebben de Amsterdammers twee wedstrijden tegoed.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Ook als de vorm minder is, levert Dumfries veel energie bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.