Maeda krijgt tweede kans bij FC Utrecht na rampdebuut

Reacties

Naoki Maeda krijgt een nieuwe kans om door te breken bij FC Utrecht. De 27-jarige aanvaller werd in de tweede helft van het vorige seizoen al gehuurd van Nagoya Grampus, maar viel in zijn debuutwedstrijd tegen Ajax geblesseerd uit. Utrecht staat nu op het punt om de verhuurperiode met een seizoen te verlengen.

Maeda krijgt tweede kans bij FC Utrecht na rampdebuut
© Pro Shots

Maeda maakte begin januari de overstap van Japan naar Utrecht en debuteerde twee weken later in het verloren thuisduel met Ajax (0-3). De Japanse linkspoot kreeg direct een kans in de basis, maar moest al na elf minuten de strijd staken na een charge van Lisandro Martínez.

De huurling hield een zware enkelblessure over aan de tackle van de Argentijn en stond de rest van het seizoen buitenspel. Eind juni liep de huurovereenkomst tussen Utrecht en Nagoya Grampus officieel af, maar hij hield zijn conditie vervolgens nog wel op peil in Utrecht.

Maeda is inmiddels hersteld en kan zich dus weer aansluiten bij de spelersgroep van Henk Fraser. Hij is de vijfde huurling in de selectie, na Ramon Hendriks (Feyenoord), Daishawn Redan (Hertha BSC), Vasilis Barkas (Celtic), Modibo Sagnan (Real Sociedad) en Can Bozdogan (Schalke 04).

FC Utrecht versterkte zich maandag ook al met Sean Klaiber:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.