Maduro: 'Ajax neemt een enorm risico een clubicoon kapot te maken'

Reacties

Hedwiges Maduro is kritisch op de handelswijze van Ajax met John Heitinga. De huidige hoofdtrainer heeft nog altijd geen idee of hij ook volgend seizoen voor de groep staat.

Maduro: 'Ajax neemt een enorm risico een clubicoon kapot te maken'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

Aan tafel bij ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie werd de vraag gesteld: moet John Heitinga vertrekken als Ajax bekerwinst en plek twee misloopt? 'Ja', antwoordde Maduro, om dat direct te nuanceren. 'Als hoofdtrainer dan, om hem te beschermen. Hij is een Ajax-icoon die niet bij de club weg moet. Hij moet gewoon, en dat was volgens mij eerst ook het plan, assistent bij het eerste worden', vindt Maduro, zelf werkzaam als assistent-trainer van Almere City FC.

'Van daaruit kun je groeien. Dan leer je de selectie ook kennen en op een gegeven moment heb je het gevoel dat je er klaar voor bent. Nu is hij eigenlijk gewoon voor de leeuwen gegooid. Het is hartstikke moeilijk om alles te managen bij zo’n club', aldus de 38-jarige oud-middenvelder, die ruim honderd wedstrijden voor Ajax speelde.

Maduro laakt de handelswijze van Ajax met Heitinga. Volgens hem had de club al veel eerder de knoop over zijn toekomst moeten doorhakken. 'Ook om de spelers rust te geven richting volgend seizoen. Nu neem je een enorm risico, als je kijkt naar resultaten, dat je een Ajax-icoon kapotmaakt.'

'PSV wint ook de bekerfinale'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.