Maduro: 'Ajax had doelstellingen extern duidelijk moeten maken'

Reacties

Volgens Hedwiges Maduro had Alfred Schreuder begin dit seizoen in bescherming moeten worden genomen. De oud-middenvelder van Ajax heeft vanuit de clubleiding duidelijkheid gemist over de doelstellingen.

Maduro: 'Ajax had doelstellingen extern duidelijk moeten maken'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Ajax
Ajax

Maduro vindt dat het derde worden in Groep A van de Champions League achter Napoli en Liverpool te grote gevolgen heeft gehad als het gaat om beeldvorming. De Ajax-leiding had Schreuder kunnen helpen, zegt hij. 'Bij Ajax was het enorm belangrijk om de doelstellingen duidelijk te maken. Intern zal dat gebeurd zijn, maar ook extern moest dat gebeuren. Dat hoefde de trainer niet te doen', aldus de ex-Ajacied, die 107 duels in het eerste elftal van de Amsterdammers speelde.

Volgens Maduro had beter ingecalculeerd moeten worden dat er tijd nodig is door de trainerswissel afgelopen zomer en de wisselingen in de selectie. 'Als aan het begin was uitgesproken dat overwinteren in de Europa League ook oké zou zijn in het eerste jaar met een nieuwe trainer, dan was het nu een stuk rustiger geweest', zegt de analist, die als assistent-coach bij Almere City FC stappen zet in zijn trainerscarrière.

Hij vindt het ondanks de problematiek bij Ajax te ver gaan om Feyenoord als favoriet te bestempelen voor de komende Klassieker. Maduro: 'Ik vind ze gelijkwaardig momenteel. Als Ajax verliest, dan breekt de hel los. Verliest Feyenoord, dan zal het wat rustiger zijn. Ik denk dat bij Ajax heel veel mensen met een gespannen blik naar De Klassieker kijken. Dat er gewonnen móét worden.'

VI sprak met een panel over de huidige gang van zaken bij Feyenoord en Ajax. Lees het volledige verhaal met Erwin Koeman, Siem de Jong, Mario Been en Maduro op VI PRO of in de nieuwe VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.