Madrileense media ongerust: '100 redenen waarom Ramos moet blijven'

Reacties

Sergio Ramos en Real Madrid: het is een combinatie die niet los van elkaar kan worden gezien. Toch heerst er onrust bij de fans van De Koninklijke. Het contract van de 34-jarige aanvoerder loopt over iets meer dan een halfjaar immers al af.

Madrileense media ongerust: '100 redenen waarom Ramos moet blijven'
© Pro Shots

De krant Marca appelleert vrijdag aan dat gevoel. Het dagblad somt op een zeer fraai vormgegeven cover honderd redenen op waarom Real koste wat kost de verbintenis met de Europese recordinternational moet verlengen. Zo staat er vermeld dat Ramos de meest scorende verdediger in La Liga-historie is en dat zonder hem dramatisch wordt gepresteerd in met name de Champions League.

Dat laatste klopt als een bus. Van de laatste negen Champions League-duels die Real zonder zijn captain afwerkte, verloor het er liefst zeven. Midweeks ging het mis tegen Shakhtar Donetsk, waardoor De Koninklijke mogelijk voor het eerst sinds 1996/97 ontbreekt in de knock-outfase van de Champions League.

Snel duidelijkheid
Marca meldt dat zowel voorzitter Florentino Pérez als Ramos zelf snel duidelijkheid wil scheppen. Vanaf 1 januari, wanneer hij in het laatste halfjaar van zijn verbintenis zit, heeft de verdediger officieel de toestemming om met andere clubs te praten. Dat doet de rust rond de toch al kwakkelende ploeg geen goed, zo is de overtuiging van alle betrokkenen.

Anderhalf jaar geleden zag Ramos zich nog genoodzaakt een persconferentie te beleggen, nadat verschillende media meldden dat een Chinese club hem wilde inlijven. 'Als ik hier vertrek, wil ik dat pas doen nadat we iets hebben gewonnen en als mijn lichaam niet meer in staat is om topprestaties te leveren. In dat geval kies ik voor een team dat niet uitkomt tegen Real Madrid', vertelde de verdediger destijds.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.